Το σχολικό κουδούνι χτύπησε και οι μαθητές όλων των ηλικιών επέστρεψαν στα θρανία. Κάπου εδώ αρχίζουν, βέβαια, και τα δύσκολα για τους γονείς που κάθε μεσημέρι πρέπει να δίνουν… μάχη για να πείσουν τα παιδιά να διαβάσουν τα μαθήματά τους. Η προθυμία για διάβασμα όμως εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Ένας από αυτούς είναι η διαμόρφωση ενός χώρου, όπου το παιδί θα νιώθει ήρεμο, παραγωγικό και θα γνωρίζει πως, όταν κάθεται εκεί, θα διεκπεραιώνει τις σχολικές του υποχρεώσεις.

Για το λόγο αυτό, η ΙΚΕΑ, εταιρεία του Ομίλου FOURLIS, με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, προσφέρει ευέλικτες λύσεις που κάνουν το διάβασμα στο σπίτι εύκολο και ευχάριστο, προτείνοντας ταυτόχρονα ιδέες για την οργάνωση και τη διαμόρφωση μιας λειτουργικής καθημερινότητας για τους μικρούς μας φίλους.

Επένδυσε στο σωστό γραφείο

Η επιλογή του κατάλληλου επίπλου γραφείου, όπως είναι το LÄRANDE, με συρόμενη μονάδα αποθήκευσης που εξοικονομεί πολύτιμο χώρο, είναι απαραίτητη για να δημιουργήσετε το ιδανικό περιβάλλον για το διάβασμα των παιδιών.

Μία ακόμα «έξυπνη» επιλογή αποτελεί το επεκτεινόμενο γραφείο PÅHL, που έχει σχεδιαστεί για να «μεγαλώνει» μαζί με το παιδί, αφού ρυθμίζεται σε τρία διαφορετικά ύψη, επιτρέποντας τη χρήση του για πολλά χρόνια.

Οργάνωση και αποθηκευτικοί χώροι

Η σωστή οργάνωση του παιδικού δωματίου αποτελεί ένα ακόμα βασικό συστατικό για την εύρυθμη σχολική καθημερινότητα. Οργανώνοντας το παιδικό γραφείο με κουτιά αποθήκευσης TJENA ή PLUGG LAND, η εύρεση της γραφικής ύλης και των αντικειμένων, γίνεται πανεύκολη.

Ακόμη, προετοιμάζοντας τα ρούχα των παιδιών από το προηγούμενο βράδυ, τοποθετώντας τα στην κρεμάστρα πόρτας PLUGG LAND, είναι έτοιμα για να φορεθούν και έτσι αποφεύγετε το άγχος της ετοιμασίας για το σχολείο το επόμενο πρωί.

Διαβάστε επίσης:

Οικονομικές προτάσεις για το φοιτητικό σπίτι