Αυτό είναι τουλάχιστον η άποψη μίας εκ των σεναριογράφων της ταινίας που βασίζεται στο best-seller βιβλίο Πενήντα Αποχρώσεις του Γκρι”. Σύμφωνα με την Kelly Marcel η ερμηνεία του κινηματογραφικού Mr. Christian Gray, Jamie Dornan, στις σέξι -πολλές- σκηνές της ταινίας είναι αντάξια υποψηφιότητας για Όσκαρ.

Σκηνή από το  trailer της ταινίας

Σκηνή από το trailer της ταινίας “Πενήντα Αποχρώσεις του Γκρι”

Η άποψη αυτή εκφράστηκε στο πλαίσιο ερώτησης που δέχτηκε η σεναριογράφος όταν παρέστη σε ειδική εκδήλωση για συγγραφείς και ρωτήθηκε πόσο δύσκολο ήταν να μεταφέρει τις καυτές σκηνές του βιβλίου στη μεγάλη οθόνη ‘Βασικά, ο Jamie ήταν ικανός να είναι γλυκός και σκληρός ταυτόχρονα. Κάτι το οποίο είναι πολύ δύσκολο για έναν ηθοποιό. Θα κερδίσει Όσκαρ γι’αυτό’.

Δεν ξέρουμε αν η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου θα δείξει μία πιο ανοιχτόμυαλη πλευρά και παραβλέψει τη γνωστή της αδυναμία για τις ερμηνείες που βασίζονται σε υπαρκτά πρόσωπα, το μόνο σίγουρο είναι πως είτε λάβει βραβείο, είτε όχι, ο Jamie Dornan έχει ήδη γίνει περιζήτητος μήνες πριν προβληθεί η ταινία στην οποία πρωταγωνιστεί.

Ο Jamie Dornan

Ο Jamie Dornan

Για του λόγου το αληθές ο διάσημος Βρετανός σκηνοθέτης Guy Ritchie έχει προσεγγίσει τον 32χρονο Ιρλανδό ηθοποιό προκειμένου να συμμετέχει στο cast της σειράς ταινιών που ετοιμάζει για τον Βασιλιά Αρθούρο. Όλα δείχνουν πως ο Dornan ενδιαφέρεται έντονα για την πρόταση του Ritchie και οι Αμερικάνοι ατζέντες του ψάχνουν να βρουν τρόπο να πείσουν την Universal να “δανείσει” τον κινηματογραφικό Mr.Gray στη Warner Bros. για την παραγωγή του Guy Ritchie.

Το μέλλον, μάλλον, διαγράφεται λαμπρό για τον Jamie Dornan και γενικά όλους όσους συμμετέχουν στη σειρά ταινιών Fifty Shades of Gray αφού ήδη το πρώτο επίσημο trailer της πρώτης ταινίας έχει κερδίσει τα περισσότερες θεάσεις στο κανάλι της Universal στο YouTube!

Υπομονή ως την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου!50-shades-of-grey-poster