Πλησιάζει η αγαπημένη μας μέρα – η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου. Έχετε βρει ποιο άρωμα και ποια εσώρουχα θα φορέσετε για τον Άγιο Βαλεντίνο καθώς και ποιες ταινίες θα δείτε. Ήρθε η ώρα να πάρετε ιδέες για το πως θα διακοσμήσετε τα φαγητά σας σε σχήμα καρδιάς, για να του κάνετε την τέλεια έκπληξη την ημέρα των ερωτευμένων.

Πίτσα με πεπερόνι καρδούλες

Κόψτε τα πεπερόνι σε σχήμα καρδιάς και τοποθετήστε τα πάνω σε σπιτική ή αγοραστή πίτσα.

Καρπούζι σε σχήμα καρδιάς

Οκ, μπορεί να μην έχουμε καρπούζια αυτήν την εποχή αλλά η ιδέα μπορεί να εφαρμοστεί σε όλα τα φρούτα.

Ψωμί με τηγανιτό αυγό

Η συνταγή αυτή είναι πανεύκολη και εντυπωσιακή. Κόβετε μία τρύπα στο ψωμάκι σε σχήμα καρδιάς και το φρυγανίζετε στο τηγάνι. Ύστερα, ρίχνετε ένα αυγό και το αφήνετε να ψηθεί. Θα είναι και γλυκούλικο και νόστιμο.

Πατάτες σε σχήμα καρδιάς 

Ακόμη και εάν δεν έχετε το ειδικό εργαλείο που κάνει τα φαγητά σε σχήμα καρδιάς, είναι πολύ εύκολο να φτιάξετε και μόνοι σας πατάτες – καρδούλες.

φαγητά για τον άγιο βαλεντίνο

Μία φράουλα σε σχήμα καρδιάς

Εάν στον δικό σας δεν αρέσει και πολύ ο Άγιος Βαλεντίνος, μπορείτε να κάνετε κάτι πολύ διακριτικό, όπως να βάλετε μία φράουλα σε σχήμα καρδιάς στα δημητριακά του.

φαγητά για τον άγιο βαλεντίνο

Το είδαμε και αυτό – Λουκάνικο σε σχήμα καρδιάς 

Παρομοίως, βάλτε του ένα λουκάνικο σε σχήμα καρδιάς στο πρωινό του. Πολύ απλά, κόβετε ένα λουκάνικο στα δύο μέχρι σχεδόν την κορυφή και προσεχτικά σχηματίζετε μία καρδιά. Με μία οδοντογλυφίδα στερεώστε τις άκρες τις καρδιάς ώστε να μην χαλάει.

φαγητά για τον άγιο βαλεντίνο

Pancakes καρδούλες 

Δεν υπάρχει καλύτερο comfort food από τα pancakes. To να σας φτιάξει κανείς pancakes σε σχήμα καρδιάς θα είναι ότι πιο γλυκό. Απλά ρίχνετε την ζύμη με τρόπο ώστε να ψηθεί σαν καρδιά. Ρομαντικό bonus tip: συνοδέψτε τες με φράουλες, που ταιριάζουν πολύ και θυμίζουν καρδιές.

φαγητά για τον άγιο βαλεντίνο

Μήλα με καρδιές 

Άλλη μία πολύ εύκολη ιδέα με φρούτα. Πάρτε ένα κόκκινο και ένα πράσινο μήλο και κόψτε ένα κομμάτι από το καθένα σε σχήμα καρδιάς. Ύστερα, βάλτε την κόκκινη καρδιά στο πράσινο μήλο και αντίστοιχα την πράσινη καρδιά στο κόκκινο μήλο.

φαγητά για τον άγιο βαλεντίνο