Το Squid Game αποτέλεσε σειρά “φαινόμενο”, προκαλώντας παροξυσμό σε μικρούς και μεγάλους. Όπως είναι λογικό, ειδικά στις ΗΠΑ, η κορεάτικη παραγωγή του Netflix έχει αναρίθμητους fans με αποτέλεσμα, ενόψει Halloween, οι χαρακτηριστικές στολές από το “Παιχνίδι του καλαμαριού” να κυριαρχήσουν. Το θέμα είναι όμως ότι σε κάποια Δημοτικά Σχολεία απαγορεύεται οι μαθητές να ντύνονται με τη στολή Squid Game. Σύμφωνα με τους διευθυντές των σχολείων, το φαινόμενο έχει αρχίσει και λαμβάνει μεγάλες διαστάσεις, προκαλώντας φόβο στους μαθητές μικρότερης ηλικίας.

Παίρνουν μέτρα οι διευθυντές στα σχολεία

Όπως έγινε γνωστό, οι διευθυντές των τριών Δημοτικών ενημέρωσαν με μήνυμα τους γονείς των παιδιών ότι η στολή από τη σειρά απαγορεύεται στους χώρους του σχολείου. Το show, που σημείωσε απροσδόκητη επιτυχία, θεωρείται συχνά ένα τηλεοπτικό προϊόν ακατάλληλο για μαθητές, καθώς έχει αρκετά βίαια στοιχεία. Δεν είναι λίγα τα παιδιά που έχουν προσπαθήσει να αναπαραστήσουν στις αυλές των σχολείων σκηνές από τα παιχνίδια των επεισοδίων, δεδομένου όμως ότι περικλύζουν το στοιχείο του θανάτου, οι εκπαιδευτικοί στις ΗΠΑ έχουν εκφράσει έντονους προβληματισμούς.

Σημειώνεται ότι κανείς δεν περίμενε ότι μια κορεάτικη σειρά θα κατακτούσε τους τηλεθεατές σε παγκόσμιο επίπεδο, με αποτέλεσμα να σημειώσει πάνω από 111 εκατομμύρια προβολές σε διάστημα μόλις 17 ημερών από την επίσημη πρεμιέρα.

Διαβάστε επίσης: Matthew Perry: O Τσάντλερ από “Τα Φιλαράκια” ετοιμάζει αυτοβιογραφία με αποκαλύψεις για την σειρά και όχι μόνο | Thats Life. Life as it is!