Η βασίλισσα Ελισάβετ Β’ είναι γνωστό ότι ακόμα και στα τελευταία χρόνια της ζωής της είχε στενή σχέση με τη μόδα. Αρκετές φορές, τα σύνολά της έγιναν σημείο αναφοράς, αφού επέλεγε προσεκτικά τα φορέματα, τα πανωφόρια, τα καπέλα και φυσικά την τσάντα της, που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως σήμα κατατεθέν κάθε της εμφάνισης.

Οι περισσότεροι από εμάς είχαμε την απορία τι μπορεί να περιέχει η τσάντα της βασίλισσας, η οποία έφυγε χτες από τη ζωή σε ηλικία 96 ετών. Όπως φαντάζεστε, η κεφαλή της βασιλικής οικογενείας δεν κουβαλούσε μαζί της λεφτά, κλειδιά και κινητό, όπως οι απλοί θνητοί. Το περιεχόμενο της τσάντας της ήταν πιο… συναρπαστικό, όπως αποκαλύφθηκε από τον Phil Dampier σε βιβλίο του για τη βασίλισσα.

Η Ελισάβετ Β’ είχε μαζί της χρήματα μόνο μια φορά την εβδομάδα, κάθε Κυριακή, για να μπορεί να κάνει μια δωρεά στην εκκλησία. Το ποσό ήταν ιδιαιτέρως… ταπεινό και δεν ξεπερνούσε τις 5 λίρες. Σε τακτική βάση όμως, η τσάντα της περιείχε λιχουδιές για τα σκυλιά της, ένα σταυρόλεξο από την εφημερίδα της εκάστοτε ημέρας, ένα ημερολόγιο, μια μικρή φωτογραφική μηχανή και ένα… μικρό σουγιά!

Η φωτογραφική μηχανή έπαιζε το ρόλο της! Χρησίμευε για να τραβά φωτογραφίες όταν συναντιόταν με προέδρους και άλλους VIPs. Ο σουγιάς πάλι ήταν ένα σουβενίρ από το παρελθόν, αφού η βασίλισσα όταν ήταν μικρή ήταν μέλος των προσκόπων.

Διαβάστε επίσης:

Παγκόσμιο πένθος για την εμβληματική βασίλισσα Ελισάβετ! Ξεκίνησε για το αιώνιο ταξίδι…