Γιορτάζουμε τα 200 χρόνια ελληνικής επανάστασης μαζί με τα παιδιά μας. τα βοηθάμε να έρθουν σε επαφή με την ιστορία και την παράδοση, με τρόπο διασκεδαστικό. Υπάρχει πιο fun τρόπος μάθησης από τα επιτραπέζια; Δώστε τους την αφορμή να γίνουν… ξεφτέρια σε ό,τι αφορά το 1821 και τον αγώνα για την ελευθερία. Βρήκαμε τα 6 καλύτερα επιτραπέζια για να παίξετε ένεκα της γιορτής της ελληνικής επανάστασης του 1821. Όλα τα επιτραπέζια προορίζονται για παιδιά άνω των 7 ετών και φυσικά δεν έχουν περιορισμό φύλου. Θα βρείτε σύνδεσμο για το κάθε e-shop παρακάτω. Σας τα προτείνουμε ανεπιφύλακτα.

5+1 επιτραπέζια σχετικά με την ελληνική επανάσταση του 1821

1. Επιτραπέζιο 1821 – Πρόσωπα Και Μάχες Της Επανάστασης

Στο βιβλιοπαιχνίδι «1821, Πρόσωπα και Μάχες της Επανάστασης», θα διαβάσετε για τις καθοριστικές μάχες της Επανάστασης και για τις Προσωπικότητες που τις σημάδεψαν.Μέσα από τις επικές εικόνες θα μάθετε για τον Αγώνα και τις ηρωικές στιγμές των Ελλήνων Αγωνιστών. Επίσης, θα βρείτε δραστηριότητες για τις Μάχες της Επανάστασης καθώς και για τους πρωταγωνιστές της. Αφού μάθετε για τους ήρωες, λύστε τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες του βιβλίου και συνεχίστε παίζοντας το παιχνίδι γνώσεων με 3 διαφορετικά είδη ερωτήσεων: α) ερώτηση/απάντηση β) εικόνες γ) γρίφοι. Μάθετε διαβάζοντας και παίζοντας για την Ελληνική Επανάσταση!

Για 2-6 παίκτες άνω των 8 ετών – Βρείτε το εδώ

2. ZITO!- STRATEGO 1821

Συλλεκτική έκδοση του κλασικού επιτραπέζιου παιχνιδιού στρατηγικής STRATEGO για την επέτειο συμπλήρωσης 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.

Η μεγάλη μάχη ξεκινά! Έχετε έναν ολόκληρο στρατό στη διάθεσή σας. Πρέπει να σκεφτείτε τη στρατηγική που θα ακολουθήσετε. Παρατάξτε τα στρατεύματά σας, κάντε επιθέσεις και ενισχύστε την άμυνά σας. Σκοπός είναι να αποσπάσετε τη σημαία των αντιπάλων και παράλληλα να προστατεύσετε τη δική σας σημαία. Εμπρός!

Για παιδιά άνω των 7 ετών – Βρείτε το εδώ

3. Τα Ξεφτέρια 1821

Όλοι οι παίκτες παίζουν ταυτόχρονα. Ρίξτε το ζάρι, διαβάστε δυνατά την ερώτηση και ψάξτε την κάρτα για να δώσετε την σωστή απάντηση, πριν τους άλλους παίκτες! Μάθε κάθε λεπτομέρεια για την Επανάσταση, διευρύνοντας τις ιστορικές σου γνώσεις!

Για 2-6 παίκτες άνω των 7 ετών – Βρείτε το εδώ

4. 1821 Η Μεγάλη Επανάσταση Επιτραπέζιο Γνώσεων 

Σχεδιασμένο από Έλληνες εικονογράφους και ιστορικούς με έναν πολύ διασκεδαστικό τρόπο, τα παιδιά μαθαίνουν για τις σημαντικότερες μάχες και τους ήρωες της Ελληνικής Επανάστασης, ταξιδεύοντας στα μονοπάτια των ιστορημάτων που δημιουργήθηκαν από το σθένος και τη θυσία των προγόνων μας. Από την Άλωση της Τριπολιτσάς και τη Ναυμαχία του Ναυαρίνου έως και την Έξοδο του Μεσολογγίου και τη Μάχη στα Δερβενάκια, ο αγώνας για την Ελληνική Επανάσταση θα είναι γεμάτος περιπέτειες και δράση!

Μέσω ειδικά σχεδιασμένων ερωτήσεων και αποστολών, που βασίζονται σε ιστορικά γεγονότα, το παιχνίδι μετατρέπεται σε γνώση που αποτυπώνεται στη μνήμη των παιδιών με τον καλύτερο τρόπο! Η Ελληνική Επανάσταση του 1821 γίνεται παιχνίδι για παιδιά και για όλη την οικογένεια!

Για 2-4 παίκτες άνω των 7 ετών – Βρείτε το εδώ

5. Επιτραπέζιο 1821 – Η Μάχη 

Πολέμησε τους Οθωμανούς με το παιχνίδι στρατηγικής «1821 Η Μάχη»!

Ένα παιχνίδι γεμάτο δράση και ρίσκο, με πάνω από 200 μινιατούρες Ελλήνων και Οθωμανών. Στο συναρπαστικό αυτό παιχνίδι στρατηγικής, οι Οθωμανοί παίζουν μόνοι τους, με τους παίκτες να παίρνουν τον ρόλο των Ελλήνων Επαναστατών.Οι μινιατούρες έχουν απίστευτη λεπτομέρεια, όπου οι Ελληνικές με τις Οθωμανικές μονάδες είναι διαφορετικές.Μέσα στο κουτί περιλαμβάνεται και ένθετο βιβλίο εκπαιδευτικού χαρακτήρα με τους πρωταγωνιστές της Επανάστασης!Γεμίστε τα κανόνια σας και ας αρχίσει… η ΜΑΧΗ!

Για 2-4 παίκτες 10 ετών και πάνω – Βρείτε το εδώ

6. 1821 – ΟΙ Ήρωες Της Επανάστασης Επιτραπέζιο Παιχνίδι

Ετοιμάσου να ζήσεις μερικές από τις πιο σπουδαίες στιγμές της Ελληνικής Ιστορίας. Πάρε μέρος κι εσύ στην Ελληνική Επανάσταση του 1821. Φόρεσε τη «φουστανέλα» σου, πάρε το άλογό σου και ακολούθησε τους οπλαρχηγούς στις μάχες για την απελευθέρωση της πατρίδας! Στάσου με υπερηφάνεια δίπλα στον Κολοκοτρώνη, τον Οδυσσέα Ανδρούτσο, την Μπουμπουλίνα και τον Μακρυγιάννη. Ο αγώνας για την Ελληνική Επανάσταση θα είναι γεμάτος περιπέτειες και δράση!

Για 2-4 παίκτες άνω των 8 ετών – Βρείτε το εδώ

Χρόνια πολλά Ελλάδα! Εσείς ποιο επιτραπέζιο θα διαλέξετε για να γιορτάσετε την επανάσταση του 1821;

 Δείτε ακόμη: Η επανάσταση του 1821 σε ένα limited edition υπόδημα που θα σε ενθουσιάσει