Η κακοκαιρία Elias πλήττει αυτήν τη στιγμή τη Δυτική Μακεδονία, προκαλώντας βροχές και καταιγίδες από το πρωί της Δευτέρας, 25 Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις από το meteo.gr/EAA, κατά τη διάρκεια της ημέρας αναμένεται να επηρεάσει κυρίως τις δυτικές, κεντρικές και νότιες περιοχές, με έντονοτερες εκδηλώσεις και τοπικές χαλαζοπτώσεις από το απόγευμα.

Οι περιοχές που θα υποστούν τις μεγαλύτερες επιπτώσεις, λόγω της έντονης βροχόπτωσης, θα είναι η Θεσσαλία (κυρίως οι νομοί Τρικάλων και Καρδίτσας), η Κεντρική Στερεά (νομοί Ευρυτανίας, Φωκίδας και Φθιώτιδας) και η Βόρεια Πελοπόννησος (κυρίως οι νομοί Αχαΐας και Κορινθίας).

Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου

Την Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου, αναμένεται η συνέχεια των κακοκαιρικών συνθηκών στη Δυτική, Κεντρική και Νότια Ελλάδα, καθώς η ατμοσφαιρική διαταραχή της ανώτερης ατμόσφαιρας θα βρίσκεται στο Νότιο Ιόνιο, επιδεινώντας τον καιρό με επιπλέον βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα είναι σε ορισμένες περιπτώσεις έντονες.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του μετεωρολόγου του Open, Κλέαρχου Μαρουσάκη, αναμένεται η πτώση 300-500 τόνων νερού ανά στρέμμα στην ευρύτερη περιοχή από σήμερα έως την Πέμπτη, όπου αναμένεται να αρχίσει να υποχωρεί η κακοκαιρία Elias.

Ο κ. Μαρουσάκης επισημαίνει ότι τα καιρικά φαινόμενα έχουν ήδη αρχίσει να επηρεάζουν τη βόρεια-βορειοδυτική περιοχή και αναμένεται να εξαπλωθούν προς τα δυτικά, τα κεντρικά και τα νότια της χώρας. Σύμφωνα με τον κ. Μαρουσάκη, τα κυριότερα χαρακτηριστικά της νέας κακοκαιρίας περιλαμβάνουν έντονες βροχές, καταιγίδες και ισχυρούς ανέμους, ενώ αναμένεται και σημαντική μείωση της θερμοκρασίας.

Σήμερα, προβλέπονται βροχές και τοπικές, ενίοτε ισχυρές, καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, ενώ θα υπάρχουν και περίοδοι με ηλιοφάνεια.

Στην Αττική, κατά την απογευματινή ώρα, αναμένονται βροχές στα δυτικά και βόρεια τμήματα, με τον υδράργυρο να φτάνει τους 32 βαθμούς.

Οι συνθήκες αναμένεται να είναι πιο έντονες στη Θεσσαλονίκη, ιδίως στις περιοχές που επηρεάζονται από τον Θερμαϊκό, με ισχυρούς ανέμους που μπορούν να δημιουργήσουν σημαντικά προβλήματα. Ο κ. Μαρουσάκης τονίζει τη σημασία της ακολούθησης των οδηγιών της Πολιτικής Προστασίας από τους πολίτες για την ασφάλειά τους.

Διάβασε επίσης:

Star: Πρεμιέρα για “Φάρμα” και “Shopping Star” σήμερα!