Το κριθαράκι κοκκινιστό στο φούρνο με μοσχαρίσιο κρέας, το κλασικό γιουβέτσι, είναι μια γευστική και θρεπτική επιλογή για μια ζεστή οικογενειακή συνταγή. Με αρωματικά μπαχαρικά και φρέσκα λαχανικά αυτή η συνταγή είναι σίγουρα αγαπημένη σε πολλά νοικοκυριά.

Συστατικά:

  • 300 γραμμάρια μοσχαρίσιο κρέας, κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 200 γραμμάρια κριθαράκι
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 πιπεριά, ψιλοκομμένη
  • 2 ντομάτες, ψιλοκομμένες
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας ντοματοπολτό
  • 1 κουταλιά του γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο ​​θυμάρι, ψιλοκομμένο
  • Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
  • 500 ml ζωμός λαχανικών ή κρέατος

Οδηγίες:

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C.
  2. Σε μια κατσαρόλα, ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει.
  3. Προσθέστε το κρέας και ψήστε το μέχρι να πάρει χρυσό χρώμα.
  4. Ρίξτε τις πιπεριές, τις ντομάτες και το σκόρδο και σοτάρετέ τα για 2-3 λεπτά.
  5. Προσθέστε το κριθαράκι, το ντοματοπολτό, το ξύσμα λεμονιού, το θυμάρι, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατέψτε καλά.
  6. Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα βαθύ ταψί και προσθέστε τον ζωμό.
  7. Ψήστε στο προθερμασμένο φούρνο για περίπου 30-35 λεπτά, μέχρι το κριθαράκι να είναι μαλακό και να έχει απορροφήσει όλα τα υγρά.
  8. Αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε το να ξεκουραστεί για λίγα λεπτά πριν σερβίρετε.

Καλή απόλαυση!

Διάβασε επίσης:

Κέικ μανταρίνι: Φανταστικό για τα παιδιά!