Λάχανο κόκκινο ανεβασμένο σε νέα ύψη νοστιμιάς – μαγειρεμένο σε κρασί και κρέμα με αλμυρό μπέικον. Χρησιμοποιήστε λάχανο Savoy, ή ακόμα και cavolo nero!

Συστατικά

  • 1 λάχανο Σαβοΐας, ξεφλουδισμένο και τριμμένο
  • 110g καπνιστό ραβδωτό μπέικον, ξεφλουδισμένο και ψιλοκομμένο
  • 55g βούτυρο
  • 85ml ξηρό λευκό κρασί
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο ​​μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας μαραθόσποροι
  • 2 κουταλιές της σούπας crème fraîche
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Μέθοδος

  1. Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι. Προσθέστε το μπέικον και μαγειρέψτε για 3-4 λεπτά.
  2. Προσθέτουμε το λάχανο και ανακατεύουμε όλα μαζί. Προσθέτουμε το κρασί και αλατοπιπερώνουμε καλά. Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε απαλά για 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το λάχανο.
  3. Προσθέστε τους σπόρους μάραθου, τον μαϊντανό και την κρέμα φραίσ και σερβίρετε.

Καλή απόλαυση!

Διάβασε επίσης:

Τιραμισού με λιμοντσέλλο: Το επιδόρπιο για καλή χώνεψη!