Το κουνουπίδι είναι ένα πολύ παρεξηγημένο λαχανικό. Με την συνταγή που σας έχουμε σήμερα θα το αγαπήσετε. Είχατε φάει ποτέ πεντανόστιμο ψητό κουνουπίδι με σάλτσα; Ε, λοιπόν, ήρθε η ώρα. Ορίστε πως θα το φτιάξετε:

Τι θα χρειαστείτε για το κουνουπίδι με σάλτσα;

  • 1 κουνουπίδι κομμένο σε μικρότερα «δεντράκια»
  • 80 γρ. πικάντικη κέτσαπ (δεν καίει, απλώς έχει λιγότερο γλυκιά και πιο ταιριαστή γεύση)
  • 2 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμός λεμόνι
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 κουταλιά της σούπας αλάτι
  • Προαιρετικά: καυτερή σάλτσα
κουνουπίδι με σάλτσα

Πρόταση σερβιρίσματος

Εκτέλεση Συνταγής

  • Προθερμάνετε τον φούρνο στους 220 βαθμούς κελσίου. Απλώστε μία λαδόκολλα σε ένα ταψί.
  • Τοποθετήστε τα δεντράκια από το κουνουπίδι σε ένα μεγάλο μπολ.
  • Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε την κέτσαπ, το λιωμένο βούτυρο, το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμόνι, το σκόρδο και το αλάτι. Ανακατέψτε καλά μέχρι να γίνει ομοιόμορφη η σάλτσα.
  • Ρίξτε την σάλτσα στο κουνουπίδι και ανακατέψτε ελαφρά με τα χέρια σας ώστε να πάει η σάλτσα παντού.
  • Μοιράστε το κουνουπίδι στο ταψί και ψήστε για 25-30 λεπτά. Το κουνουπίδι θα πρέπει να είναι τρυφερό εσωτερικά (τρυπήστε το με ένα πιρούνι) και ελαφρώς καφετί απ’έξω.
  • Ο υπέροχος αυτός τρόπος να μαγειρέψετε το κουνουπίδι με σάλτσα θα σας τρελάνει. Είναι έτοιμα προς απόλαυση!

κουνουπίδι με σάλτσα