Αυτό το νόστιμο παγωτό δεν περιέχει πρόσθετη ζάχαρη, παίρνοντας τη γλύκα του από τις φράουλες και τη βανίλια.

Συστατικά

  • 300ml διπλή κρέμα
  • 300ml πλήρες γάλα
  • 1 λοβό βανίλιας, κομμένο στη μέση κατά μήκος, με ξύσμα τους σπόρους (ή 2 κουταλιές της σούπας πάστα από κόκκους βανίλιας)
  • 6 μεγάλοι κρόκοι αυγών
  • 500gr ώριμες φράουλες, κομμένες στη μέση
  • 1 μέτρια-μεγάλη πολύ ώριμη μπανάνα (περίπου 100gr)

Μέθοδος

  1. Ρίξτε την κρέμα γάλακτος και το γάλα σε μια μεγάλη κατσαρόλα και ανακατέψτε μέσα τον λοβό βανίλιας και τους σπόρους. Αφήνουμε να πάρει βράση και μετά σβήνουμε αμέσως τη φωτιά.
  2. Χτυπάμε τους κρόκους των αυγών σε ένα μεγάλο μπολ μέχρι να ασπρίσουν και μετά ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και το γάλα. Όταν ενωθούν καλά, επαναφέρετε το υγρό στην κατσαρόλα και βάλτε το σε πολύ χαμηλή φωτιά.
  3. Μαγειρέψτε για περίπου 5 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι η κρέμα να είναι αρκετά πηχτή ώστε να καλύψει το πίσω μέρος του κουταλιού. Είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι το μείγμα δεν υπερθερμαίνεται, διαφορετικά τα αυγά θα αρχίσουν να ανακατεύονται.
  4. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, αφαιρούμε τον λοβό της βανίλιας και αδειάζουμε την κρέμα σε ένα καθαρό μπολ. Καλύψτε την επιφάνεια με μεμβράνη για να σταματήσει να σχηματίζεται δέρμα, αφήστε να κρυώσει.
  5. Βάλτε τις φράουλες και την μπανάνα σε έναν επεξεργαστή τροφίμων και ανακατέψτε να γίνουν πουρές. Βάλτε την κρυωμένη κρέμα και τον πουρέ σε μια παγωτομηχανή. Ανακατέψτε μέχρι να γίνει πολύ παχύρρευστο (αυτό μπορεί να διαρκέσει πάνω από 30 λεπτά) και στη συνέχεια μεταφέρετέ το σε ένα δοχείο ανθεκτικό στην κατάψυξη και καταψύξτε μέχρι να στερεοποιηθεί.
  6. Βγάζουμε από την κατάψυξη και αφήνουμε να σταθεί σε θερμοκρασία δωματίου για 5-10 λεπτά πριν σερβίρουμε.

Καλή απόλαυση!

Διάβασε επίσης:

Healthy σουβλάκι με γύρο μανιταριών