Παραδοσιακό, σαρακοστιανό χταπόδι κρασάτο

Μια κλασική και πάρα πολύ εύκολη συνταγή για την νηστεία. Πεντανίστιμο χταποδάκι ιδανικό για μεζέ για την μπίρα ή το κρασί. Υλικά: 1 χταπόδι ολόκληρο (1 κιλό περίπου) φρέσκο ή κατεψυγμένο 2 φύλλα δάφνης 1 κλωνάρι δεντρολίβανο 3 σκελίδες σκόρδο ακαθάριστο ½ φλιτζάνι λάδι 1 φλιτζάνι του τσαγιού κόκκινο κρασί αλάτι, πιπέρι Εκτέλεση: Παίρνουμε το χταπόδι, καθαρίζουμε το κεφάλι, χωρίζουμε … Συνεχίστε να διαβάζετε το Παραδοσιακό, σαρακοστιανό χταπόδι κρασάτο.