Εύκολα ψητά παστινάκια Nigella με ένα γενναιόδωρο σιρόπι σφενδάμου. Το πιο απλό αλλά νόστιμο δείπνο!

Συστατικά

  • 1 κιλό παστινάκι
  • 125ml φυτικό λάδι
  • 80ml σιρόπι σφενδάμου

Μέθοδος

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200C/180C στον αέρα.
  2. Καθαρίζουμε το παστινάκι και το κόβουμε σταυρωτά στη μέση και μετά κόβουμε στη μέση ή στα τέταρτα κάθε κομμάτι κατά μήκος. Τοποθετούμε το παστινάκι σε ένα ταψί.
  3. Περιχύνουμε τα παστινάκια με το λάδι και τα ανακατεύουμε καλά ώστε το λάδι να καλύψει όλα τα κομμάτια. Ρίξτε το σιρόπι σφενδάμου πάνω από τα παστινάκια και ψήστε για 35 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν. Για το σερβίρισμα τοποθετήστε το σε καθαρό πιάτο σερβιρίσματος.

Καλή απόλαυση!

Διάβασε επίσης:

Πιο υγιεινά flapjacks για ένα σνακ στο σχολείο ή στη δουλειά!