Τα παξιμάδια αποτελούν ένα μοναδικό συνοδευτικό στη σαλάτα ή το βραδινό μας, καθώς είναι νόστιμα και χορταστικά. Είναι πολύ εύκολο να τα φτιάξεις σπίτι σου, ειδικά αν σου έχει περισσέψει ψωμί. Αν θες όμως να δοκιμάσεις μια πιο healthy εκδοχή, δες στη συνέχεια πως να φτιάξεις μοναδικά παξιμάδια βρώμης μέσα σε ελάχιστο χρόνο.

Υλικά

1 φλ. αλεύρι βρώμης

1 φλ. χοντρό αλεύρι βρώμης

1/2 κ.γ. baking powder

1/2 κ.γ αλάτι

1 κ.γ. ζάχαρη

60 γρ. λαρδί λιωμένο

1/2 ζεστό νερό

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Στρώνουμε σε 2 ταψιά λαδόκολλες. Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε τα αλεύρια, το baking powder, το αλάτι και τη ζάχαρη. Ανοίγουμε μια τρύπα στο κέντρο και ρίχνουμε το νερό και το λαρδί. Ανακατεύουμε καλά το μείγμα, μέχρι να γίνει μια σφιχτή ζύμη. Αλευρώνουμε την επιφάνειά μας και απλώνουμε τη ζύμη ώστε να ανοίξει σε τετράγωνο σχήμα. Πασπαλίζουμε με αλεύρι βρώμης αν νιώθουμε ότι κολλάει. Κόβουμε η ζύμη σε σχήμα ρόμβου περίπου 6 εκατοστών. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσει το μείγμα μας. Βάζουμε τα παξιμάδια σε ταψιά και ψήνουμε για 25 λεπτά. Σερβίρουμε ζεστά με λίγο βούτυρο.

Διαβάστε επίσης: Παγκόσμια Ημέρα Ιταλικής Κουζίνας – Τρεις πεντανόστιμες συνταγές για να νιώσεις κι εσύ σαν Ιταλός! | Thats Life. Life as it is!