Το τελευταίο διάστημα όλο και περισσότεροι καταναλωτές αποφασίζουν να βοηθήσουν το περιβάλλον, αλλάζοντας αρχικά τη διατροφή τους. Πλέον, στην αγορά κυκλοφορούν πολλά εναλλακτικά γαλακτοκομικά που έχουν μικρότερο αποτύπωμα άνθρακα σε σχέση με τα συμβατικά προϊόντα. Το φυτικό τυρί ειδικά δε στερείται γεύσης και μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε σε πλήθος παρασκευών, χωρίς πρακτικά να καταλαβαίνουμε τη διαφορά.

Βάλε στη διατροφή σου το Violife

Το Violife, σε συνεργασία με την Quantis, συμβουλευτική εταιρεία σε θέματα βιωσιμότητας, διεξήγαγε μάλιστα μια μελέτη με βάση τους υπολογισμούς της οποίας προκύπτει ότι τα προϊόντα Violife έχουν 50% μικρότερο αποτύπωμα άνθρακα σε σχέση με τα γαλακτοκομικά τυριά. Η ολοκληρωμένη αξιολόγηση του κύκλου ζωής των προϊόντων Violife, υπολογίζει τον συνολικό περιβαλλοντικό αντίκτυπό τους, επισημαίνοντας τη σημασία της «αλλαγής» με την επιλογή φυτικών προϊόντων εναλλακτικών του τυριού αντί των αντίστοιχων γαλακτοκομικών.

Ως αποτέλεσμα αυτών των ευρημάτων, η νέα καμπάνια του Violife «ΑΛΛΑΞΕ ΤΟ ΤΥΡΙ ΣΟΥ, ΑΛΛΑΞΕ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΜΑΣ», μας προτρέπει να κάνουμε σήμερα την «αλλαγή», επιλέγοντας φυτικά προϊόντα ενναλακτικά του τυριού έναντι των παραδοσιακών γαλακτοκομικών προϊόντων, ακόμα και μόνο σε ορισμένα γεύματα, μειώνοντας έτσι το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα.

Δε χρειάζεται να είσαι vegan για να κάνεις τη διαφορά

Η καμπάνια επικοινωνίας του Violife εμπνέει τους καταναλωτές να εντάξουν τα προϊόντα Violife αντί των γαλακτοκομικών σε καθημερινές γευστικές συνήθειές τους, όπως με ένα γεύμα εκτός σπιτιού με ένα σνακ στον κινηματογράφο, αλλά και με ένα γεύμα που μαγειρεύεται στο σπίτι. Έτσι, αντικαθιστώντας τη λέξη ‘’cheese’’, δηλαδή τυρί με τη λέξη ‘’change’’, δηλαδή αλλαγή, αναδημιουργεί κλασικά και νόστιμα γεύματα που έχουν βάση το τυρί και προτείνει το ‘’Change Burger”, το “Nachos N’ Change” και το “Changecake”, καταρρίπτοντας τον μύθο ότι τα φυτικά ή vegan τρόφιμα δεν έχουν καλή γεύση και αναδεικνύοντας, παράλληλα, ότι δε χρειάζεται να είσαι vegan, για να κάνεις τη διαφορά!

Αν σκέφτεσαι να κάνεις κι εσύ την αλλαγή, αλλά προβληματίζεσαι για τη γεύση των παρασκευών σου, δοκίμασε να φτιάξεις το παρακάτω vegan smoothie που εμπνέεται από το γνωστό cheesecake και μας προτείνει το Violife.

Υλικά

200 gr Violife Creamy Original

400 ml γάλα καρύδας

5 vegan μπισκότα

150 g φράουλες (κατεψυγμένες)

150 g blueberries (κατεψυγμένα)

150 g blackberries (κατεψυγμένα)

1/3 ποτήρι ζάχαρη

1 στικ βανίλιας

Εκτέλεση

Σε ένα μίξερ ανακάτεψε καλά το Violife Creamy Original, το γάλα καρύδας, τα μπισκότα, λίγη ζάχαρη και την βανίλια. Αφαίρεσε το ¼ της κρέμας από το μίξερ και τοποθέτησε την σε ξεχωριστό μπολ. Πρόσθεσε στο μίξερ όλα τα φρούτα καθώς και την υπόλοιπη ζάχαρη και ανακάτεψε καλά μέχρι η κρέμα να δέσει καλά. Σέρβιρε σε ποτήρια ή μικρά βάζα ξεκινώντας με το μίγμα φρούτων, την μπισκοτόκρεμα από πάνω και πρόσθεσε θρυμματισμένα μπισκότα και φρέσκα μούρα.

Διαβάστε επίσης: Εύκολα pancakes με πατάτα και σαλάμι | Thats Life. Life as it is!