Το σκορδόψωμο μαγειρεμένο στο φούρνο ή σε air fryer, αποτελεί εγγύηση για να ευχαριστήσετε τους καλεσμένους σας. Σερβίρετε μαζί με ένα μπολ με ζυμαρικά και μια ιταλική σαλάτα, για να φτιάξετε το τέλειο δείπνο για φίλους.

Υλικά

  • 1 μπαγκέτα (περίπου 400g)
  • 150g αλατισμένο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 3–4 μεγάλες σκελίδες σκόρδο, πολύ ψιλοκομμένες
  • 2 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα ή πεκορίνο (προαιρετικά)
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190C ή 170C με αέρα ή στο air fryer στους 180C. Χρησιμοποιήστε ένα μαχαίρι ψωμιού για να κόψετε τη μπαγκέτα κάθε 2cm, αφήνοντας τις φέτες κολλημένες στη βάση, έτσι ώστε η μπαγκέτα να παραμείνει σε ένα κομμάτι.
  2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το βούτυρο, το σκόρδο, την παρμεζάνα (αν χρησιμοποιείτε) και τον μαϊντανό με λίγο φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.
  3. Απλώστε περίπου 1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο σκόρδου ανάμεσα σε κάθε φέτα της μπαγκέτας, μέχρι να τελειώσει όλο το μείγμα.
  4. Για να ψήσετε σε φούρνο, τοποθετήστε το ψωμί σε ένα ταψί και ψήστε στο μεσαίο ράφι για 15-20 λεπτά ή μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να ζεσταθεί η μέση του ψωμιού. Για να μαγειρέψετε σε φριτέζα αέρα, κόψτε τη μπαγκέτα σε μήκη που θα χωρέσουν στη φριτέζα σας, και στη συνέχεια ψήστε τη σε μία στρώση για περίπου 10-14 λεπτά.
  5. Σερβίρετε αμέσως ή, αν χρειάζεται να μαγειρέψετε σε παρτίδες, τυλίξτε με αλουμινόχαρτο για να διατηρηθεί ζεστό.

Καλή απόλαυση!

Διάβασε επίσης:

Κολοκυθάκια: Το πολύχρωμο πιάτο από την Ρώμη!