Αξιοποιήστε στο έπακρο τη σύντομη εποχή των σπαραγγιών με αυτή την απλή αλλά νόστιμη σούπα με σπαράγγια.

Συστατικά

  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 400g σπαράγγια, ψιλοκομμένα
  • 500ml ζεστό ζωμό κοτόπουλου (οι χορτοφάγοι μπορούν να αντικαταστήσουν ζωμό λαχανικών)
  • 4 κουταλιές της σούπας διπλή κρέμα
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τσιγαρίζουμε για τέσσερα λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
  2. Προσθέτουμε τα σπαράγγια και μαγειρεύουμε για άλλα δύο λεπτά.
  3. Προσθέτουμε τον ζωμό και αφήνουμε να πάρει βράση. Αλατοπιπερώνουμε, κατά βούληση, με φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και χαμηλώνουμε τη φωτιά να σιγοβράσει για 5-7 λεπτά, μέχρι να ψηθούν τα σπαράγγια.
  4. Προσθέτουμε την κρέμα και ανακατεύουμε με ένα μίξερ χειρός μέχρι να ομογενοποιηθεί.

Καλή απόλαυση!

Διάβασε επίσης:

Λάχανο κόκκινο με μπέικον και κρασί!