Το θέατρο χαϊδεύει τις ψυχές μας. Όσο περισσότερο πηγαίνουμε στο θέατρο τόσο πιο έντονα ανυπομονούμε να κλείσουμε την επόμενη παράσταση! Οι 3 παρακάτω παραστάσεις θα πρέπει να μπουν σε πρωτεραιότητα γιατί υπόσχονται να μας δώσουν πολλά!

Felicita – Θέατρο Αλκυονίς

Ιουλιανού 42-46, Πλατεία Βικτωρίας

Μια γυναίκα καλεί στο σπίτι της έναν νεαρό διανομέα και του προτείνει να “αγοράσει” 24 ώρες από την ζωή του. Έτσι, αρχίζει ένα επικίνδυνο παιχνίδι, ένα ασταμάτητο κυνηγητό θεατρικών ρόλων, πίσω από τους οποίους κρύβονται και φανερώνονται οι πραγματικές επιθυμίες, τα τραύματα και οι προθέσεις των ηρώων. Καθώς το βράδυ προχωρά, “σκοντάφτουν” ξανά και ξανά πάνω στην ιδέα της ευτυχίας και του χρόνου. Ευτυχία είναι να ξεχνάς ή να θυμάσαι; Μπορεί να κάνει διορθωτικές κινήσεις ο χρόνος; Και τι γίνεται όταν αποκαλύπτεται το συγκλονιστικό μυστικό που κρύβεται πίσω από την “τυχαία” συνάντηση τους, που μετατρέπει ένα παιχνίδι ρόλων, σε μια επικίνδυνη παγίδα;

Ερμηνεύουν: Μ. Αλικάκη, Γ. Σοφολόγης. Σκην.: Δ. Πολυχρονιάδης. Κοστ.: Απ. Μητρόπουλος. Μουσ.: Θ. Καραμουρατίδης. Φωτ.: Σ. Παπαλεξανδροπούλου.

Όλοι εμείς πουλιά – Εθνικό 

Αγ. Κωνσταντίνου 22-24, Κέντρο

Ο Εϊτάν, Γερμανοεβραίος φοιτητής Γενετικής στο πανεπιστήμιο Κολούμπια, γνωρίζει και ερωτεύεται τη Γουαχίντα, Αμερικανίδα φοιτήτρια αραβικής καταγωγής. Η σχέση τους συναντά την εχθρότητα της εβραϊκής οικογένειας του Εϊτάν. Το ταξίδι του ζευγαριού στο Ισραήλ και μια βομβιστική ενέργεια που θα στείλει τον Εϊτάν στο νοσοκομείο σε κωματώδη κατάσταση θα γίνει η απαρχή να αποκαλυφθεί το παρελθόν μιας οικογένειας. Τα μυστικά αντηχούν, η αλήθεια εκρήγνυται και η οικειότητα γίνεται κομμάτια μέσα στη δίνη των παγκόσμιων γεγονότων που «επιτίθενται» στους ήρωες του έργου. Από τον κεραυνοβόλο έρωτα σε μια τρομοκρατική επίθεση, από το γέλιο στις κραυγές, ο Μουαουάντ εξυφαίνει μια ερωτική ιστορία με πολιτικές διαστάσεις και υπαρξιακές προεκτάσεις με φόντο το αξεδιάλυτο χάος της Μέσης Ανατολής.

Ερμηνεύουν: Άννα Μάσχα, Π. Τσιλίκα, Γ. Ζιόβας, Αλ. Σακελλαροπούλου, Μπ. Αλεφάντης. Σκην.-κοστ.: Ηλ. Δουλαδίρη. Μουσ.: Π. Γκίνης. Φωτ.: Ζ. Μολυβδά-Φαμέλη.

Φιλουμένα Μαρτουράνο – Θέατρο «Δημήτρης Χορν»

Αμερικής 10, Κολωνάκι

Λαμπρό δείγμα του ιταλικού νεορεαλισμού που συμπυκνώνει στις σελίδες της μια ολόκληρη εποχή, η Φιλουμένα αποτελεί ένα από τα πιο αγαπημένα έργα του παγκόσμιου θεατρικού ρεπερτορίου που διαχρονικά συγκινεί το κοινό, ακόμα κι αν έχουν περάσει 77 χρόνια μετά το πρώτο της ανέβασμα στη Νάπολη (1946). Η Φιλουμένα Μαρτουράνο ξεκίνησε ως πόρνη και κατέληξε ερωμένη του πλούσιου εμπόρου Ντομένικο Σοριάνο. Τώρα, έπειτα από αρκετά χρόνια κοινού βίου, διεκδικεί τη θέση που της αξίζει. Ένα απρόσμενο μυστικό ανατρέπει τις ισορροπίες και αλλάζει τα δεδομένα, στο έργο που βάζει στο μικροσκόπιο τη γυναίκα, τις προβληματικές οικογενειακές και κοινωνικές δομές και τα στερεότυπα φέρνοντας αντιμέτωπους δύο κόσμους με όχημα τη σπουδαία γλώσσα του συγγραφέα.

Ερμηνεύουν: Μ. Ναυπλιώτου, Μ. Ηλίας, Π. Μαρκοπούλου, Κ. Γαβαλάς, Ελ. Κοντογεώργη, Ιωάν. Τζίκα, Τ. Γρηγορόπουλος. Σκην.-κοστ.: Ηλ. Δουλαδήρη. Μουσ.: Π. Γκίνης. Φωτ.: Σ. Αλεξιάδου.

Διάβασε επίσης:

Θέατρο: 5 παραστάσεις που αξίζει να δεις!