Το θέατρο ξανά εδώ ανοίγει την αυλαία για να μας χαρίσει αύθονο γέλιο, βγάζοντάς μας για λίγη ώρα από την δική μας πραγματικότητα. Μας ταξιδεύει σε άλλους κόσμους όπου το χιούμορ αποδεικνύεται το μεγαλύτερο όπλο ενάντια στην ασχήμια της ζωής!

Καφενείο «Το επέκεινα» – Από Μηχανής Θέατρο

Ακαδήμου 13, Μεταξουργείο

Πρόκειται για μία παράσταση που, κινούμενη στο πλαίσιο του θεάτρου του παραλόγου και έχοντας έναν μεταφυσικό προβληματισμό, αγγίζει τις παρυφές της κωμωδίας. Η ιστορία της περιστρέφεται γύρω από τη ζωή ενός ορεινού χωριού στη μέση του πουθενά, η οποία ταράσσεται ξαφνικά όταν ξεσπά αναπόφευκτη βία. Τέσσερις άντρες και μία γυναίκα. Ο τόπος σφίγγει τους πρωταγωνιστές σαν μέγγενη. Δημιουργεί αδιέξοδα. Ερωτικά, κοινωνικά, ηθικά, οικονομικά. Κακό χωριό τα λίγα σπίτια, λένε. Το έργο μιλάει, όπως σχεδόν όλα τα έργα, για τη ζωή και το θάνατο. Προσπαθεί όμως να κάνει και ένα βήμα πέρα από αυτά. Σε αυτό που κάποιοι , φιλοσοφικά ίσως και μόνο, αποκαλούν επέκεινα, με στόχο την λυτρωτική σημασία που έχει η έννοια της μετάνοιας.

Από τη θεατρική ομάδα «Γέφυρα».

Το μποστάνι του Μποστ – Μεταξουργείο

Ακαδήμου 14

Μια επίκαιρη σπονδυλωτή κωμωδία με επιθεωρησιακά κείμενα. Πολλά τα αναπάντητα ερωτήματα… Ποιος ήταν ο αληθινός λόγος που εξώθησε τη Μήδεια να κάνει το αποτρόπαιο έγκλημά της; Ποιο ήταν πραγματικά το τέλος τού Ρωμαίου και της Ιουλιέτας; Τι συνέβη και η Φαύστα απέκτησε εγγόνι, αφού την κόρη της την έφαγαν οι γάτες; Ήπιε ή δεν ήπιε το φαρμάκι η Γκόλφω όταν την παράτησε ο Τάσος; Ποιες είναι οι «ιστορικέ ιστορίε» που έχει να μας αφηγηθεί η Μαμά Ελλάς από τις περιπέτειες που πέρασε όλα αυτά τα χρόνια; Πώς έχασε η Ανεργίτσα το «βιβλιάριο απόρου κορασίς» της και τι λύση βρήκε ο Πειναλέων; Τελικά, επέστρεψαν ή όχι τα μάρμαρα του Παρθενώνα στην Ελλάδα; Αυτά και άλλα πολλά ερωτήματα απαντώνται στην ανατρεπτική παράσταση.

Ερμηνεύουν: Κ. Μπιλάλη, Κ. Κυριακού, Ερ. Ματθαίου, Αλ. Μουστάκα. Σκην.-κοστ.: Κ. Τσακότα. Μουσ.: Λ. Κηλαηδόνης. Φωτ.: Λ. Εσκενάζη.

Πες μου ότι είναι ψέμα – Επιχείρηση Ωρωπός – Θέατρο Nous – Creative space

θέατρο

Τροίας 34, Κυψέλη

Η καλογραμμένη φάρσα του Άντονι Νίλσον, γνωστή με τον τίτλο «Ψέμα στο ψέμα», μεταφέρεται στα δεδομένα της ελληνικής πραγματικότητας, με δύο αστυνομικούς να έρχονται αντιμέτωποι με την δύσκολη επιχείρηση της αστυνομικής τους καριέρας. Ο λόγος για τον Σπύρο και τον Κώστα, δύο κολλητούς από το νηπιαγωγείο που εργάζονται στο αστυνομικό τμήμα Ωρωπού. Για κακή τους τύχη η υπηρεσία τους τη μέρα του Πάσχα δεν θα κυλήσει ομαλά. Είναι αναγκασμένοι να ανακοινώσουν στον Τέλη Κελαλά Μαλαφάκα -ο οποίος είναι υποψήφιος δήμαρχος Ωρωπού- και στη σύζυγό του Ζιζί Κελαλά Μαλαφάκα Δελημπαλτάκα -η οποία ήθελε να γίνει ηθοποιός και έχει πετριά με τις εναλλακτικές θεραπείες- ένα εξαιρετικά δυσάρεστο γεγονός. Όσο περισσότερο περνάει η ώρα τόσο τα πράγματα περιπλέκονται και οι κωμικές καταστάσεις διαδέχονται η μία την άλλη.

Ερμηνεύουν: Σπ. Πούλης, Κ. Αποστολάκης, Μ. Πίντζης, Αντ. Καλομοιράκης, Κ. Χριστοφορίδου. Κοστ.: Κ. Ανδρικοπούλου. Φωτ.: Γ. Φωτόπουλος.

Διάβασε επίσης:

Θέατρο: 3 Stand Up παραστάσεις για τρελά γέλια!