Σήμερα, σας έχουμε μία υπέροχη παραλλαγή της κλασικής συνταγής για φακές. Έτσι, για να ξεκινήσει καλά η βδομάδα. Δείτε παρακάτω πως θα φτιάξετε νόστιμες φακές με διάφορα λαχανικά πολύ εύκολα.

Τι θα χρειαστείτε για τις υπέροχες φακές με λαχανικά;

  • 250 ml νερό και 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 – 3 καρότα ψιλοκομμένα
  • 2 φρέσκο σέλινο ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο και αυτό
  • 2 κούπες φασολάκια
  • 2 ψιλοκομμένες ντομάτες με τους χυμούς τους
  • 2 πατάτες κομμένες σε μικρούς κύβους
  • 2 κούπες καφέ η πράσινες φακές
  • 1 κουταλιά του γλυκού πάπρικα καπνιστή
  • μισή κουταλιά κύμινο
  • μισή κουταλιά σκόνη κάρι
  • 2 χούφτες φρέσκο σπανάκι
  • χυμός από δύο λεμόνια
  • μισή κούπα μαϊντανός
  • αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση της συνταγής

  • Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε νερό με λίγο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τα καρότα, το σέλινο, τα κρεμμύδια και το σκόρδο και σωτάρουμε για 5 λεπτά.
  • Προσθέτουμε τα φασολάκια, τις ντομάτες, τις φακές (τις έχουμε μουλιάσει από το προηγούμενο βράδυ), χαμηλώνουμε την ένταση της φωτιάς, καλύπτουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για 30 – 35 λεπτά. Μία στο τόσο ανακατεύουμε.
  • Προσθέστε τα υπόλοιπα λαχανικά και τα καρυκεύματα 5 λεπτά πριν γίνει η σούπα. Προσθέστε περισσότερο νερό εάν χρειαστεί. Προσθέστε και τον χυμό λεμόνι και όσο αλάτι και πιπέρι επιθυμείτε.

Σημειώσεις

  • Το φαγητό μπορεί να μείνει στο ψυγείο για 4-5 μέρες. Στην κατάψυξη μπορεί να φαγωθεί και μετά από 2 μήνες.
  • Εάν χρησιμοποιείτε πράσινες φακές, θα σας χρειαστούν 5-10 λεπτά παραπάνω για να μαγειρευτούν.
  • Το κύμινο και το κάρι μπορείτε να τα αντικαταστήσετε με φρέσκο θυμάρι.

φακές με λαχανικά