Τώρα τον χειμώνα με το κρύο δεν υπάρχει κάτι πιο απολαυστικό από τις σούπες. Ειδικά για συνταγές όπως αυτή που σας έχουμε σήμερα, που είναι πεντανόστιμη. Η μανιταρόσουπα έχει μεγάλη διαφορετική αξία χωρίς να παχαίνει. Ακόμη, η συνταγή είναι κατάλληλη για χορτοφάγους και βίγκαν. Ας δούμε πως θα την φτιάξετε.

μανιταρόσουπα

Τι θα χρειαστείτε

  • 1 μεγάλο κρεμμύδι – ψιλοκομμένο
  • μία σκελίδα σκόρδο
  • 500 γρ. μανιτάρια λευκά, μεγάλα – ψιλοκομμένα
  • 10 κλωναράκια θυμάρι
  • 1 κούπα ζωμός λαχανικών
  • 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
  • 1 κούπα γάλα (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και φυτικό αρκεί να είναι άγλυκο)
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1/2 κουταλιά της σούπας αλάτι
  • πιπέρι

Η εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάλτε το κρεμμύδι και το σκόρδο και αφήστε τα να μαλακώσουν για 5-7 λεπτά.
  2. Κάντε ένα κενό στη μέση του τηγανιού και ρίξτε τα μανιτάρια. Μαγειρέψτε για 5 λεπτά χωρίς να καλύψετε.
  3. Ανακατέψτε τα μανιτάρια με το κρεμμύδι μαζί και ρίξτε το αλάτι, το θυμάρι και την δάφνη. Αφήστε να μαγειρευτούν για άλλα 5 λεπτά.
  4. Θα παρατηρήσετε ότι τα μανιτάρια έχουν βγάλει ζουμί και ότι έχει μειωθεί ο όγκος τους στο μισό. Ήρθε η ώρα να ρίξετε την κουταλιά αλεύρι, το γάλα και τον ζωμό λαχανικών (μπορείτε να προσθέσετε μεγαλύτερη ποσότητα υγρών αναλόγως πόσο πηχτή θέλετε την σούπα). Ανακατέψτε.
  5. Αφήστε τα να μαγειρευτούν για άλλα 15 λεπτά. Αν θέλετε, προσθέστε πιπέρι, ταιριάζει πολύ στα μανιτάρια.

μανιταρόσουπα

Χρήσιμα τιπς

  • Πριν χρησιμοποιήσετε τα μανιτάρια δοκιμάστε να τα ξεφλουδίσετε. Ειδάλλως, σκουπίστε τα με μία πετσέτα ή χαρτί κουζίνας ώστε να απομακρύνετε τυχόν χώμα. Προσοχή: μην τα βρέξετε γιατί έχουν μεγάλη απορροφητικότητα και όλο αυτό το νερό στους πόρους τους δεν θα επιτρέψει να ελευθερωθούν οι γεύσεις.
  • Για να κερδίσετε χρόνο, μπορείτε να αγοράσετε τα μανιτάρια ήδη κομμένα. Μην πάρετε μανιτάρια κονσέρβας καθώς δεν θα απελευθερώσουν τις γεύσεις που επιθυμούμε.
  • Η μανιταρόσουπα μπορεί να καταναλωθεί ευχάριστα και την επόμενη μέρα.

Leave a Reply

Your email address will not be published.