Η ιδανική συνταγή για να τους εντυπωσιάσετε όλους στο μπάρμπεκιου της Τσικνοπέμπτης. Καλαμάκια κοτόπουλο με ανανά που θα έχουν υπέροχη γλυκόξινη φρουτένια γεύση. Θα τους τρελάνετε. Το καλύτερο; είναι πολύ εύκολο να τα φτιάξετε και έχουν τέλεια μαρινάδα.

καλαμάκια κοτόπουλο με ανανά

Τι θα χρειαστείτε για τα καλαμάκια κοτόπουλο με ανανά; 

 • Στήθος κοτόπουλο ή μπούτια κοτόπουλο κομμένα σε μεγάλους κύβους. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έτοιμα καλαμάκια από το κρεοπωλείο.
 • Ανανά κομμένο σε κύβους.
 • Για να μαρινάρετε τα καλαμάκια: 1 μικρό κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές λωρίδες, 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο λευκό κρασί και ζάχαρη.

καλαμάκια κοτόπουλο με ανανά

Εκτέλεση της συνταγής

Για τον ανανά:

 1. Τοποθετήστε τον ανανά σε μία βάση κοπής στο πλάι. Κόψτε με το μεγάλο μαχαίρι την «κορώνα» δηλαδή το πάνω μέρος του ανανά. Τώρα, ακουμπήστε τον όρθιο και κόψτε την φλούδα του σε πλάτος  2 εκατοστών. Tip: στα περισσότερα σούπερ μάρκετ έχουν ειδικό μηχάνημα που σας κόβει τον ανανά επί τόπου.

 2. Κόψτε τον ανανά στην μέση και κάθε κομμάτι σε μεσαίους κύβους. Τοποθετήστε τον κομμένο ανανά σε ένα τάπερ στο ψυγείο και χρησιμοποιήστε τον όποτε θέλετε.

   

καλαμάκια κοτόπουλο με ανανά

Για να μαρινάρετε και να ψήσετε το κοτόπουλο:

 1. Σε ένα πιατάκι ρίξτε τις λεπτές λωρίδες κρεμμύδι, μερικές κουταλιές της σούπας λευκό κρασί, το σκόρδο και την ζάχαρη και ανακατέψτε.

 2. Κόψτε το κοτόπουλο σε μεσαίους κύβους. Πάρτε καλαμάκια και περάστε εναλλάξ τους κύβους κοτόπουλο και τους κύβους ανανά.

 3. Τοποθετήστε στο γκριλ τα καλαμάκια και ρίξτε προσεχτικά από πάνω την μαρινάδα ώστε να μην χυθεί πολλή από κάτω. Ψήστε 4-5 λεπτά την κάθε μεριά.

   

Καλή Τσικνοπέμπτη!

καλαμάκια κοτόπουλο με ανανά