Λατρεύουμε την ινδική κουζίνα! Κάθε φορά που τρώμε σε ινδικό εστιατόριο τρελαινόμαστε με τις έντονες γεύσεις. Ήρθε η ώρα να τις απολαύσουμε και στο σπίτι μας με αυτήν την θαυματουργή συνταγή για κεφτεδάκια με σάλτσα κάρυ. Είναι φουλ αρωματικά και γευστικά! Θα χρειαστείτε μερικά υλικά – κλειδιά για την ινδική κουζίνα, όπως φρέσκο τζίντζερ, κορίανδρο και έτοιμη σάλτσα κάρυ, τα οποία υπάρχουν όλα στα περισσότερα ελληνικά σουπερμάρκετ. Ας δούμε πως θα τα φτιάξουμε:

Τι θα χρειαστείτε για τα κεφτεδάκια με σάλτσα κάρυ;

Για τα κεφτεδάκια:

  • 1 κιλό χοιρινό κιμά
  • μισό κομμάτι τριμμένο φρέσκο τζίντζερ
  • 1 κτγ κύμινο
  • 1 κτγ κορίανδρο
  • 1/4 κτσ κανέλα
  • 1/8 κτσ μοσχοκάρυδο
  • 1/4 κτσ μαύρο πιπέρι
  • 1/4 κτσ πιπέρι καγιέν
  • 1 κτσ αλάτι
  • 2 κτσ στραγγιστό γιαούρτι
  • 1 κτσ ελαιόλαδο

κεφτεδάκια με σάλτσα κάρυ

Για την σάλτσα κάρυ

  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 κομμάτι τζίντζερ τριμμένο
  • Φύλλα κόλιανδρου
  • 3 κτσ έτοιμη σάλτσα κάρυ (μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας εύκολη σάλτσα κάρυ με αυτήν την συνταγή) 
  • 400 ml τριμμένες ντομάτες
  • 250 ml νερό

Εκτέλεση Συνταγής

  • Σε ένα μεγάλο μπολ ρίξτε τον κιμά, το τζίντζερ, το κύμινο, τον κορίανδρο, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, το μαύρο πιπέρι, το αλάτι και το γιαούρτι. Ζυμώστε μέχρι να γίνει συμπαγές το μείγμα. Τότε, αρχίστε να πλάθετε κεφτεδάκια.
  • Σε ένα τηγάνι μαγειρέψτε για λίγο τα κεφτεδάκια με την μία κουταλιά ελαιόλαδο μέχρι να γίνουν καφετιά. Αφαιρέστε και αφήστε σε ένα πιάτο.
  • Στο τηγάνι προσθέστε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το τζίντζερ, τα φύλλα κόλιανδρου και μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά ανακατεύοντας συχνά.

κεφτεδάκια με σάλτσα κάρυ

  • Προσθέστε την σάλτσα κάρυ και ανακατέψτε για ένα λεπτό. Προσθέστε και τις ντομάτες και το νερό και ανακατέψτε και άλλο. Φέρτε πίσω τα κεφτεδάκια στο τηγάνι και με ένα κουτάλι ρίξτε λίγη σάλτσα πάνω τους. Ανεβάστε την ένταση της φωτιάς μέχρι να βράσει η σάλτσα και μετά χαμηλώστε την. Μαγειρέψτε καλύπτοντας με το καπάκι για 20 λεπτά.
  • Τέλος, ρίξτε από πάνω φύλλα κόλιανδρου.
  • Σερβίρετε με ρύζι μπασμάτι, για την απόλυτη ανατολίτικη εμπειρία. Ακόμη, μπορείτε να φτιάξετε αυτές τις αφράτες χειροποίητες πίτες που ταιριάζουν πολύ. Σερβίρετε σε μπολ!

κεφτεδάκια με σάλτσα κάρυ

Leave a Reply

Your email address will not be published.