Αυτή η ινδική σάλτσα κάρυ θα απογειώσει κάθε μαγειρευτό κρέας που θα την συνδυάσετε! Στα ινδικά είναι γνωστή ως Bhuna Masala, και φτιάχνεται από κρεμμύδια, ντομάτες, τζίντζερ, σκόρδο, και μπαχαρικά. Εκτός από κρέας, μπορείτε να την συνδυάσετε και με φακές και με μανιτάρια ή τόφου για τους vegan. Η σάλτσα αυτή είναι η βάση για πάρα πολλά φαγητά της ινδικής κουζίνας. Το καλύτερο; Μπορείτε να την παγώσετε και να την έχετε έτοιμη για τις μελλοντικές σας συνταγές με ένα κόλπο που θα δείτε παρακάτω. Η τέλεια σάλτσα για όταν είστε βιαστικοί και θέλετε ένα γευστικό κύριο γεύμα στο λεπτό. 

Τι θα χρειαστείτε για την σάλτσα κάρυ;

  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 5 μεσαία κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 κομμάτι τζίντζερ ψιλοκομμένο
  • Μερικές καυτερές πιπεριές τσίλι, ψιλοκομμένες, αναλόγως τα γούστα σας (προαιρετικό)
  • 6 μέτριες ντομάτες ψιλοκομμένες

Τα μπαχαρικά:

  • 2 κτσ καπνιστή πάπρικα 
  • 3 κτσ σκόνη κορίανδρου
  • 1 κτσ σκόνη κουρκουμά
  • 2 κτσ σκόνη κάρυ
  • 1 κτσ αλάτι

σάλτσα κάρυ

Εκτέλεση Συνταγής 

  • Σε ένα βαθύ τηγάνι προσθέστε το ελαιόλαδο και τα κρεμμύδια, σκόρδο και τζίντζερ. Σωτάρετε για περίπου 15 λεπτά. Ανακατεύετε συχνά.
  • Προσθέστε τις ντομάτες και τα μπαχαρικά και ανακατεύετε καλά. Καλύψτε με το καπάκι και αφήστε να μαγειρευτεί για 5 λεπτά και να μαλακώσουν οι ντομάτες. Έπειτα, μαγειρέψτε την σάλτσα κάρυ μέχρι να πιει τα υγρά της και να γίνει πιο παχύρρευστη.
  • Θα καταλάβετε ότι η σάλτσα κάρυ bhuna masala είναι έτοιμη όταν αρχίσει να αφήνει λάδι στις άκρες του τηγανιού. Είναι έτοιμη και μπορείτε να την απολαύσετε με το κρέας σας (ή τα μανιτάρια, το τόφου σας κτλ). Εάν θέλετε μπορείτε να την περάσετε από ένα μπλέντερ ώστε να γίνει πιο απαλή στην υφή.

σάλτσα κάρυ

Σούπερ κόλπο αποθήκευσης

Μπορείτε να την αποθηκεύσετε για μερικές μέρες σε ένα τάπερ στο ψυγείο και να χρησιμοποιείτε όσο θέλετε κάθε φορά. Ένα σούπερ κόλπο αποθήκευσης είναι να την βάλετε σε παγοθήκες και να την έχετε σε παγάκια στην κατάψυξη. Κάθε φορά που θέλετε να την προσθέσετε στα μαγειρευτά σας, απλά ρίχνετε ένα ή μερικά παγάκια. Έτσι, μπορείτε να την αποθηκεύσετε μέχρι και για 2-3 μήνες!

Δείτε ακόμη: Πεντανόστιμα κεφτεδάκια με σάλτσα κάρυ – Εμπνευσμένα από την ινδική κουζίνα

σάλτσα κάρυ