Για πολλούς από εμάς, η ψαρόσουπα είναι το αγαπημένο μας φαγητό. Και όχι άδικα. Ειδικά με την σημερινή συνταγή, θα γίνει και το δικό σας. Είναι πολύ θρεπτική, έχει λίγες θερμίδες και χορταίνει. Δείτε παρακάτω πως θα την φτιάξετε.

ψαρόσουπα

Υλικά που θα χρειαστείτε για την ψαρόσουπα

  • 500 γραμμάρια φρέσκος κέφαλος ή λαβράκι
  • 2 μικρές πατάτες κομμένες σε κυβάκια
  • μισή κούπα σέλινο κομμένο σε κυβάκια
  • 1 καρότο κομμένο σε κυβάκια
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • λίγα ψιλοκομμένο φύλλα φρέσκο σέλινο
  • 1 μεγάλη ντομάτα τριμμένη
  • μισή κούπα έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • χυμός από 1 λεμόνι
  • αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  • Αρχικά, πρέπει να καθαρίσετε το ψάρι. Βγάλτε τα λέπια του με ένα πιρούνι, μετά ανοίξτε την κοιλιά του και καθαρίστε το εσωτερικό του ψαριού.
  • Κόψτε σε 5-6 κομμάτια. Μαγειρέψτε σε ένα τηγάνι για λίγο και ρίξτε αλάτι και πιπέρι.
  • Σε μία κατσαρόλα, προσθέστε το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι μαζί με 5 κούπες νερό και βράστε. Ύστερα, σε μέτρια φωτιά αφήστε να μαγειρευτεί για 15 λεπτά με το καπάκι μισάνοιχτο.
  • Έπειτα, προσθέστε το σέλινο, την ντομάτα και το καρότο και μαγειρέψτε για άλλα 15 λεπτά.
  • Τέλος, προσθέστε τα φύλλα του σέλινου, τις πατάτες και ρίξτε λίγο αλάτι και πιπέρι αναλόγως τις προτιμήσεις σας. Μαγειρέψτε για άλλα 5 λεπτά και μετά προσθέστε το ψάρι. Αυξήστε λίγο την ένταση.
  • Μαγειρέψτε για άλλα δέκα λεπτά, προσθέστε τελευταίο το χυμό λεμονιού και αφαιρέστε. Απολαύστε την πιο νόστιμη ψαρόσουπα.