Λατρεύετε τις συνταγές μας για φρέσκο, εύκολο και γρήγορο σπιτικό παγωτό, έτσι σκεφτήκαμε να σας γράψουμε άλλη μία, αυτή τη φορά για λαχταριστό παγωτό καραμέλα με ξηρούς καρπούς. Είναι πολύ εύκολο να το φτιάξετε και θα γίνει ένα από τα αγαπημένα σας! Το καλύτερο; Είναι χωρίς παγωτομηχανή!Ορίστε η συνταγή:

Τι θα χρειαστείτε για το παγωτό καραμέλα;

Για περίπου 2 λίτρα παγωτού:

  • 1 πακέτο φυτική κρέμα γάλακτος (500 ml)
  • 500 ml  (2 και 1/2)   φλυτζάνια γάλα φρέσκο 3.5%  λιπαρά
  • 1 ζαχαρούχο γάλα

Για τα καραμελωμένα αμύγδαλα (ή καρύδια ή φουντούκια):

  • 150 γρ. αμύγδαλα ψημένα ανάλατα χωρίς φλούδα, χοντροκομμένα η καρύδια χοντροκομμένα, η φουντούκια
  • 80 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική άσπρη η καστανή
  • 30 ml νερό
  • 1 κουταλάκι βούτυρο (ανάλατο)

Εκτέλεση Συνταγής

  • Πρώτα καραμελώνουμε τα καρύδια, αμύγδαλα η φουντούκια: Σε ένα μεγάλο αντικολητικό τηγάνι, ρίχνουμε την ζάχαρη και το νερό και ανακατεύουμε με ξύλινη σπάτουλα. Μόλις αρχίζει το μείγμα να βράζει προσθέτουμε το βούτυρο να λιώσει και ρίχνουμε μέσα τα χοντροκομμένα αμύγδαλα η καρύδια. Ανακατεύουμε συνεχώς με τη ξύλινη σπάτουλα μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά και να καραμελώσουν.
  • Ύστερα, σε ένα κατσαρολάκι αδειάζουμε το ζαχαρούχο και το βάζουμε σε μέτρια φωτιά προς δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην κολλήσει.
  • Μόλις  το ζαχαρούχο πάρει σκούρο χρώμα το βγάζουμε από το μάτι , προσθέτουμε το φρέσκο γάλα , ανακατεύουμε καλά  το μείγμα και το αφήνουμε λίγο να κρυώσει. Ιδανικά το τοποθετούμε για λίγο στο ψυγείο η και στη κατάψυξη για πιο γρήγορα.
  • Σε ένα μίξερ χτυπάμε στην μεγάλη ταχύτητα την φυτική κρέμα μέχρι να γίνει αφράτη σαντιγί και να «στέκεται».
  • Προσθέτουμε  σταδιακά και το μείγμα ζαχαρούχου και φρέσκου γάλακτος και συνεχίζουμε το χτύπημα σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Τέλος, προσθέτουμε τα καραμελωμένα αμύγδαλα, καρύδια, φουντούκια.
  • Αδειάζουμε σε μεταλλικό δοχείο με καπάκι και τοποθετούμε στην κατάψυξη. Σε αντίθεση με το σπιτικό παγωτό που φτιάχνουμε συνήθως, αυτό δεν χρειάζεται ξανά χτύπημα χάρη στην φυτική κρέμα γάλακτος. Έτσι, το βάζετε στην κατάψυξη και δεν ασχολείστε ξανά μέχρι να έρθει η ώρα να το απολαύσετε! Τόσο εύκολα, φτιάξαμε ένα βελούδινο σπιτικό παγωτό καραμέλα!

Bonus Tip: Μπορείτε να ρίξετε μέσα ή πάνω από το παγωτό μερικά κομμάτια από πρέτσελ. Επειδή είναι αλμυρά, θα κάνουν μία απίθανη αντίθεση με το παγωτό και θα το κάνουν και έξτρα τραγανό.