Η εποχή των κάστανων έφτασε και τι καλύτερο από το να φτιάξουμε μία ωραία μαρμελάδα για να απολαμβάνουμε με το πρωινό μας; Η συγκεκριμένη μαρμελάδα κάστανο είναι εύκολη και θα βγει λαχταριστή, καθώς θα βάλουμε και λίγο αλάτι για να ενισχύσουμε την γεύση της. Πάμε να δούμε πως θα την φτιάξουμε:

Τι θα χρειαστείτε για την μαρμελάδα κάστανο;

  • 1 κιλό φρέσκα κάστανα
  • 1/2 + 1/2 κτσ αλάτι
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 2 βανίλιες

Εκτέλεση Συνταγής

Για να αφαιρέσουμε την φλούδα από τα κάστανα, τους χαράζουμε ένα “X” με ένα μαχαίρι. Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με μπόλικο νερό. Προσθέτουμε το αλάτι και τα βράζουμε για περίπου μισή ώρα, μέχρι να μαλακώσουν. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα λίγα-λίγα και με τη μύτη ενός μαχαιριού τα καθαρίζουμε από την εξωτερική φλούδα και τη μαλακή εσωτερική μεμβράνη. Δεν περιμένουμε να κρυώσουν υπερβολικά, γιατί τότε θα είναι δυσκολότερο να τα ξεφλουδίσουμε.

Αφού έχουμε καθαρίσει τα κάστανα, τα κόβουμε σε μικρά κομματάκια. Προσθέτουμε την ζάχαρη και ένα φλιτζάνι νερό και φέρνουμε σε μία βράση. Ύστερα, χαμηλώνουμε την ένταση της φωτιάς και μαγειρεύουμε για άλλα 40 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά πυκνά. Ρίχνουμε και την βανίλια και το άλλο αλάτι (κάνει πιο έντονη και ισορροπημένη την γεύση της μαρμελάδας).

Ξαφνικά, το μείγμα θα γίνει παχύρρευστο και μπορεί να καεί εύκολα κατά τα τελευταία λεπτά, οπότε δώστε προσοχή.

Αφού είναι έτοιμη, ρίξτε την σε καθαρά βάζα που κλείνουν αεροστεγώς. Μπορείτε να φυλάξετε την μαρμελάδα κάστανο στο ψυγείο για έως και 2 μήνες.

Καλή απόλαυση!

Δείτε ακόμη: 

Κάστανα στον φούρνο: έυκολος τρόπος να γίνουν πεντανόστιμα