Αυτή η ιταλική συνταγή για κοτόπουλο με σάλτσα, κουρκούτι και λιωμένη παρμεζάνα είναι ό,τι πιο λαχταριστό μπορείτε να φτιάξετε σήμερα! Το τρυφερό κοτόπουλο κολυμπάει μέσα σε μία πανδαισία γεύσεων που θα σας τρελάνει. Συνοδεύεται ιδανικά με ρύζι, μακαρόνια, ψητά λαχανικά ή πατάτες. Δείτε πως θα το φτιάξετε:

Τι θα χρειαστείτε για το κοτόπουλο με λιωμένη παρμεζάνα;

Για το κοτόπουλο:

  • 3 στήθη κοτόπουλο, κομμένα στην μέση
  • 1/2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 αυγά, χτυπημένα
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο

Για το κουρκούτι:

  • 1 1/2 φλ. τριμμένο ψωμί cups
  • 1/2 φλ. τριμμένο τυρί παρμεζάνα
  • 1/2 κτσ αλάτι & πιπέρι 
  • Θυμάρι, ρίγανη, βασιλικός και δεντρολίβανο, όσο θέλετε αναλόγως τα γούστα σας
  • 1 κτσ σκόνη σκόρδου

Για την σάλτσα:

  • τριμμένη μοτσαρέλα
  • 1 1/2 φλ. σάλτσα ντομάτας
  • 2 κτσ φρέσκος βασιλικός, ψιλοκομμένος

κοτόπουλο παρμεζάνα

Εκτέλεση Συνταγής

  1. Χτυπήστε το κοτόπουλο για να μαλακώσει.

  2. Σε ένα μπολ, ρίξτε όλα τα υλικά για το κουρκούτι και ανακατέψτε τα. Σε ένα άλλο μπολ αφήστε τα ελαφρώς χτυπημένα αυγά και σε ένα άλλο το αλεύρι. Περάστε το κοτόπουλο πρώτα από το αλεύρι, μετά βουτήξτε το στο αυγό και τέλος από το κουρκούτι.

  3. Ζεστάνετε 3 κουταλιές ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και όταν αρχίσει να ζεματά, τότε φέρτε το κοτόυπουλο. Μαγειρέψτε μέχρι να αποκτήσει ένα ωραίο καφετί χρώμα.

  4. Ψήστε το κοτόπουλο. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200°C. Ύστερα από 15 λεπτά, βγάλτε από τον φούρνο και ρίξτε την σάλτσα ντομάτας και το τριμμένο τυρί παρμεζάνα. Επαναφέρετε στον φούρνο και ψήστε για λίγα ακόμη λεπτά. Σερβίρετε με φρέσκο βασιλικό. Το υπέροχο κοτόπουλο με λιωμένη παρμεζάνα και κουρκούτι είναι πανέτοιμο για απόλαυση!

     

Δείτε ακόμη: Πεντανόστιμα κεφτεδάκια με σάλτσα κάρυ – Εμπνευσμένα από την ινδική κουζίνα!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.