Έχετε δοκιμάσει μεξικάνικα λαζάνια; Είναι σαν τα λαζάνια που αγαπάμε αλλά σε μεξικάνικη παραλλαγή που θυμίζει τις γεύσεις που τρώμε στα εστιατόρια με λατινοαμερικάνικη έμπνευση. Δείτε, λοιπόν, πως θα τα φτιάξετε:

Τι θα χρειαστείτε για τα μεξικάνικα λαζάνια;

  • 1 κιλό βόειος κιμάς 
  • 2 πράσινες καυτερές πιπεριές ή απλές πράσινες αν θέλετε – ψιλοκομμένες και χωρίς τους σπόρους
  • 1/2 φλ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 1 φλ. νερό
  • 1 κονσέρβα μαύρα φασόλια
  • 2 ντομάτες κομμένες
  • 9 τορτίγιες
  • 4 φλ. τριμμένο κίτρινο τυρί

μεξικάνικα λαζάνια

Δείτε και την απίστευτη συνταγή μας για τα κλασικά λαζάνια

Εκτέλεση Συνταγής

  • Προθερμάνετε τον φούρνο στους 220° βαθμούς κελσίου και ταυτόχρονα λαδώστε ένα ταψί.
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι, μαγειρέψτε το κιμά μαζί με τις πιπεριές και το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά, μέχρι ο κιμάς να μην είναι πια ροζ στο χρώμα.
  • Προσθέστε νερό και μπαχαρικά της επιλογής σας όπως πιπέρι, κύμινο, πάπρικα, σκόνη για κρέας κτλ. Φέρτε σε βράση και μετά σιγομαγειρέψτε λίγο ακόμη για 23 λεπτά χωρίς το καπάκι.
  • Ρίξτε και τα φασόλια και τις ντομάτες, μαζί με τον χυμό τους. Μαγειρέψτε για άλλα 10 λεπτά.
  • Τοποθετήστε 2 τορτίγιες στον πάτο του ταψιού. Όπου υπάρχει κενό, βάλτε μία ακόμη τορτίγια κομμένη σε κομμάτια.
  • Ρίξτε το μισό από το μείγμα μαζί με 2 φλιτζάνια τριμμένου τυριού.
  • Επαναλάβετε την διαδικασία: άλλες 3 τορτίγιες, το άλλο μισό του μείγματος και άλλο ένα φλιτζάνι τυρί.
  • Καλύψτε με άλλες 3 τορτίγιες και άλλο ένα φλιτζάνι τριμμένο τυρί.
  • Καλύψτε με αλουμινόχαρτο και ψήστε για 25-30 λεπτά. Θα πρέπει το τυρί να έχει λιώσει όπως στην παρακάτω φωτογραφία.
  • Σερβίρετε με λίγο φρέσκο μαϊντανό. Τα μεξικάνικα λαζάνια με τορτίγιες είναι έτοιμα και θα τρελαθείτε με την γεύση τους!

μεξικάνικα λαζάνια