Δροσερή και πεντανόστιμη, η ρώσικη σούπα οκρόσκα είναι το ιδανικό γεύμα για τις καυτές μέρες, όπως η σημερινή. Είναι δροσιστική και ταυτόχρονα θα μας κρατήσει χορτάτους για ώρες. Αποπνέει υπέροχα αρώματα και είναι τόσο νόστιμη.

Tip: Μπορείτε να φτιάξετε μία μεγάλη ποσότητα και να την έχετε στο ψυγείο ώστε να την τρώτε τις επόμενες ημέρες. Πάμε να δούμε πως θα την φτιάξουμε:

Τι θα χρειαστείτε για την σούπα οκρόσκα;

  • 4 μικρά αγγούρια κομμένα σε κυβάκια
  • 8 ραπανάκια
  • 3 μέτριες πατάτες κομμένες σε κύβους
  • 4 αυγά βρασμένα 13 λεπτά
  • 1 μαγειρεμένο στήθος κοτόπουλο (σας έχει μείνει χτεσινό κοτόπουλο; Κάντε το σούπα οκρόσκα)
  • μισό ματσάκι άνηθος
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • αλάτι
  • 3 φλ. κεφίρ
  • 2 φλ. νερό, εάν έχετε ανθρακούχο ακόμη καλύτερα

Εκτέλεση Συνταγής

  1. Βράστε τις πατάτες, βράστε καλά τα αυγά για 13 λεπτά και μαγειρέψτε το κρέας. Εμείς προτείνουμε να φτιάχνετε την σούπα όταν σας έχει μείνει μαγειρεμένο κοτόπουλο από την προηγούμενη μέρα. Η συνταγή γίνεται και χωρίς κοτόπουλο.
  2. Κόψτε όλα τα υλικά σε κύβους και ρίξτε τα σε ένα μεγάλο μπολ.
  3. Ψιλοκόψτε και τον άνηθο και προσθέστε στο μείγμα. Ανακατέψτε καλά (υπενθυμίζουμε ότι δεν έχουμε προσθέσει το κεφίρ και το νερό ακόμη) και τοποθετήστε στο ψυγείο για περίπου 30 ώρα.
  4. Σερβίρετε σε πιάτο σούπας και ρίξτε το κεφίρ και το νερό (1 φλ. κεφίρ και περίπου μισό φλ. νερό). Αλατοπιπερώστε και σερβίρετε. Καλή όρεξη!
οκρόσκα

H σούπα όπως θα βγει από το ψυγείο – λίγο πριν βάλετε το κεφίρ.

Δείτε ακόμη: Φτιάξτε sour cream (ξινόκρεμα) εύκολα στο σπίτι!