Ακούς παντού τελευταία για το τσάι matcha. Έχει έντονο πράσινο χρώμα, το πίνουν πολύ όσοι ασχολούνται με fitness και υγιεινή διατροφή και εξυμνείται για τις ιδιότητές του. Έχουμε δει σε καφετέριες αλλά και στο instagram, πως πίνεται πολύ σε matcha latte. Αυτό είναι και το ρόφημα που θα φτιάξουμε σήμερα, με την παρακάτω συνταγή. Είναι εύκολη, το μόνο που θα πρέπει να βρεις είναι σκόνη matcha. Θα γίνει η νέα σου αγαπημένη πρωινή συνήθεια και δίκαια, καθώς το συγκεκριμένο πράσινο τσάι έρχεται με πληθώρα ωφέλιμων συστατικών

Αυτό που διαφοροποιεί το πράσινο τσάι matcha είναι ο ιδιαίτερος τρόπος συγκομιδής του, ο οποίος και βοηθά να διατηρηθούν όλα τα θρεπτικά συστατικά που έχει να προσφέρει. Συγκεκριμένα, οι αγρότες καλύπτουν τα φύλλα του τσαγιού 30 μέρες πριν τη συγκομιδή για να αποφύγουν το άμεσο ηλιακό φως, με αυτό τον τρόπο αυξάνεται η παραγωγή χλωροφύλλης και ενισχύεται η περιεκτικότητα σε αμινοξέα. 

Τα οφέλη του matcha latte

Είναι πλούσιο σε κατεχίνες – Το matcha είναι πλούσιο σε κατεχίνες που δρουν ουσιαστικά σαν φυσικά αντιοξειδωτικά. Τα συγκεκριμένα βοηθούν προκειμένου να αποφευχθούν χρόνιες ασθένειες. Μάλιστα λέγεται πως ο αριθμός των κατεχινών είναι 137 φορές μεγαλύτερος από όλους τους τύπους πράσινου τσαγιού.

Προστατεύει το συκώτι – Όπως γνωρίζεις το ήπαρ είναι όργανο ζωτικής σημασίας και παίζει σημαντικό ρόλο στην επεξεργασία των θρεπτικών ουσιών. Μελέτες έχουν αποδείξει πως το συγκεκριμένο τσάι μπορεί να προστατεύσει την υγεία του ήπατος.

Ενισχύει τη λειτουργία του εγκεφάλου – Ναι και όμως, το matcha κάνει καλό ακόμα και σε αυτό καθώς βελτιώνεται η προσοχή, η μνήμη αλλά και ο χρόνος αντίδρασης. Φυσικά, μπορεί να “κάνει θαύματα” ακόμα και σε ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας.

Προστατεύει την καρδιά σου – Οι καρδιακές παθήσεις είναι η κύρια αιτία θανάτου παγκοσμίως σε άτομα ηλικίας άνω των 35 ετών. Η κατανάλωση matcha μπορεί να βοηθήσει στην προστασία από καρδιακές παθήσεις και να μειώσει τα επίπεδα χοληστερόλης και τριγλυκεριδίων.

matcha latte

Εκτός από ωφέλιμο, το matcha είναι και ιδιαίτερα νόστιμο – Πάμε να δούμε πως θα φτιάξουμε το latte

Τι θα χρειαστείτε για το matcha latte;

  • 1 γεμάτη κουταλιά σούπας matcha – πλέον, είναι αρκετά εύκολο να βρείτε matcha σε διάφορα καταστήματα καθώς και e-shops
  • 3/4 φλ. γάλα της επιλογής σας, ζωικό ή φυτικό
  • 1/4 φλ. ζεστό νερό
  • μέλι ή σιρόπι αγάυης ως vegan επιλογή

Εκτέλεση Συνταγής

1. Ζεστάνετε το γάλα σε ένα κατσαρολάκι, μέχρι να αρχίσει να κάνει μπουρμπουλήθρες – όχι να βράζει.
2. Χτυπήστε το γάλα ώστε να γίνει αφρός. 3. Βράστε το νερό και αφήστε το να κρυώσει λίγο, αλλιώς θα «σκοτώσει» την γεύση του τσαγιού. 4. Προσθέστε το matcha στο ζεστό γάλα ανακατεύοντας. Σιγά – σιγά, προσθέστε και το νερό. Ρίξτε και το γλυκαντικό της επιλογής σας και είστε έτοιμοι να απολαύσετε το δικό σας matcha latte!

Δείτε ακόμη: Ζεστό κακάο με μπαχαρικά! Boost ενέργειας με αντιοξειδωτικές ιδιότητες