Μας αρέσει πολύ η μαγιονέζα αλλά καμιά φορά φοβόμαστε για το τι χημικά ή συντηρητικά μπορεί να έχουν αυτές που αγοράζουμε συσκευασμένες και έτοιμες. Γι’ αυτό, δοκιμάσαμε να φτιάξουμε μόνοι μας σπιτική μαγιονέζα και βγήκε πολύ καλή. Το καλύτερο; Ήταν έτοιμη σε λιγότερο από 5 λεπτά. Δοκιμάστε και εσείς και δεν θα χρειαστεί να ξανά αγοράσετε ποτέ μαγιονέζα! Δείτε πως:

Τι θα χρειαστείτε για την σπιτική μαγιονέζα;

  • 1 αυγό
  • 1 φλ. ηλιέλαιο ή ελαιόλαδο
  • ½ λεμόνι (χυμός)
  • 1 κτσ μουστάρδα Dijon
  • μία πρέζα αλάτι
  • μισή κουταλιά του γλυκού ζάχαρη

Θα χρειαστείτε ραβδομπλέντερ για να γίνει σωστά η συνταγή. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και το μούλτι, εάν χτυπάτε σε χαμηλή ένταση.

Εκτέλεση Συνταγής 

σπιτική μαγιονέζα

σπιτική μαγιονέζα

  1. Θα χρησιμοποιήσουμε ραβδομπλέντερ. Επομένως, σπάστε ένα αυγό σε ένα βαθύ ποτήρι. Με προσοχή, θέλουμε ο κρόκος να παραμείνει ανέπαφος.
  2. Προσθέστε την μουστάρδα, το αλάτι και τον χυμό λεμονιού. Ρίξτε και το λάδι, συνεχίζοντας να προσέχετε μην σπάσετε τον κρόκο.
  3. Αγγίξτε το μείγμα με το ραβδομπλέντερ και αρχίστε να χτυπάτε για 20 δευτερόλεπτα χωρίς να κουνάτε.
  4. Το μείγμα θα αρχίσει να θυμίζει μαγιονέζα, με λευκό χρώμα και παχύρρευστη σύσταση. Αρχίστε να κουνάτε το ραβδομπλέντερ με μαλακές κινήσεις ώστε να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  5. Σερβίρετε αμέσως ή μεταφέρετε σε ένα βάζο που κλείνει αεροστεγώς. Αυτό ήταν όλο, μόλις φτιάξατε σπιτική μαγιονέζα σε λιγότερο από 5 λεπτά! Πεντανόστιμη και χωρίς συντηρητικά ή χημικά. Καλή απόλαυση!

Δείτε ακόμη: Η πιο νόστιμη – και σπιτική – γλυκόξινη σάλτσα!