Σήμερα, θα μαγειρέψουμε παραδοσιακή μανέστρα. Η αγαπημένη συνταγή για κρέας με κριθαράκι και αρωματικά. Μπορεί κανείς να το πει και «ελληνικό comfort food» αφού λιώνει στο στόμα και είναι ιδανικό για τις κρύες μέρες. Δείτε παρακάτω πως θα το φτιάξετε:

Τι θα χρειαστείτε για να φτιάξετε μανέστρα;

  • Μισό κιλό κιμάς της επιλογής σας
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 200 ml πελτές ντομάτας
  • 1 κτγ αλάτι
  • μαύρο πιπέρι αναλόγως τα γούστα σας
  • 1/4 κτγ κανέλα
  • λίγη φρέσκια μέντα
  • 4 φλ. νερό
  • 1 φλ. κριθάρι
  • Για το σερβίρισμα: τριμμένο κεφαλοτύρι, φρέσκος μαϊντανός και μία κτσ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο 

Εκτέλεση Συνταγής

  • Σε μία μεγάλη κατσαρόλα, μαγειρέψτε τον κιμά και το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά, για περίπου 6 λεπτά.
  • Προσθέστε όλον τον πελτέ ντομάτας, το αλάτι, το μαύρο πιπέρι, την κανέλα και την μέντα.
  • Ανακατέψτε καλά ώστε να αναμειχθούν τα υλικά για 2 λεπτά.
  • Προσθέστε 4 φλ. νερό και βράστε.
  • Προσθέστε το κριθαράκι. Ανακατέψτε καλά, καλύψτε με το καπάκι και μαγειρέψτε για 20 λεπτά σε χαμηλή φωτιά μέχρι να είναι έτοιμο το κριθαράκι.
  • Σερβίρετε με τριμμένο κεφαλοτύρι, λίγο μαϊντανό φρέσκο και με μία γενναία κουταλιά έξτρα παρθένου ελαιόλαδου. Η μανέστρα σας είναι έτοιμη! Καλή απόλαυση!

μανέστρα

Δείτε ακόμη: O καλύτερος vegetarian μουσακάς! Θα ξεχάσετε ότι δεν έχει κρέας