Αυτό το γευστικό και αρωματικό στιφάδο θα σας τρελάνει. Πλέον, θα το μαγειρεύετε μόνο με αυτόν τον τρόπο. Πρόκειται για μία συνταγή που θα αρέσει σε όλους! Πάμε να δούμε πως θα την φτιάξετε και εσεις:

στιφάδο

Τι θα χρειαστείτε για το στιφάδο; 

  • 1 κιλό κόκκινο κρέας
  • 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 10 μικρά κρεμμύδια, ξεφλουδισμένα
  • 3 σκελίδες σκόρδο, κομμένες στην μέση
  • μισή κουταλιά του γλυκού κανέλα
  • 1 κουταλιά του γλυκού μοσχοκάρυδο
  • 1 κουταλιά του γλυκού κύμινο
  • 3 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
  • 3 κούπες του τσαγιού κόκκινο κρασί
  • 1 πορτοκάλι – ξύσμα και χυμός
  • 2 φύλλα δάφνης
  • λίγος φρέσκος ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση Συνταγής

  1. Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Ρίξτε τα κρεμμύδια χωρίς να τα κόψετε και σωτάρετε για 3 λεπτά. Προσθέστε τώρα τα σκόρδα και σωτάρετε για άλλα 2.
  2. Προσθέστε το κρέας, τεμαχισμένο σε μεγάλους κύβους. Θέλετε να μαγειρευτεί το κρέας από όλες τις μεριές, οπότε να το γυρνάτε που και που. Μαγειρεύουμε μέχρι να πάρει ένα καφετί χρώμα. Τώρα, προσθέστε την κανέλα, το κύμινο, το μοσχοκάρυδο και τον πελτέ τομάτας. Αλατοπιπερώστε όσο θέλετε.
  3. Καλύψτε με το κόκκινο κρασί και ανακατέψτε καλά. Εάν χρειαστεί, ρίξτε και λίγο νερό ώστε το κρέας να «επιπλέει».
  4. Προσθέστε το ξύσμα και τον χυμό από 1 πορτοκάλι,μαζί με τα φύλλα δάφνης. Καλύψτε με το καπάκι και σιγομαγειρέψτε για άλλα 5 λεπτά σε υψηλή φωτιά.
  5. Χαμηλώστε την φωτιά και σιγομαγειρέψτε για 1 ώρα και 45 λεπτά.
  6. Αφαιρέστε το καπάκι και μαγειρέψτε για άλλη μία ώρα, ακόμη και χαμηλή φωτιά.
  7. Ανακατέψτε μερικές φορές όσο μαγειρεύεται το φαγητό.
  8. Ρίξτε και τον φρέσκο μαϊντανό. Το στιφάδο σας είναι έτοιμο. Μπορείτε να το σερβίρετε με ρύζι, με πατάτες φούρνου ή και με μακαρόνια. Ταιριάζει με πάρα πολλά άλλα φαγητά, ακόμη και με φασολάκια ή ψητά λαχανικά. Το πορτοκάλι θα δώσει αυτήν την έξτρα γευστικότητα που αναζητούσατε.
  9. Καλή απόλαυση!

στιφάδο