Αυτή η φρέσκια και ανοιξιάτικη τυρένια συνταγή για κοτόπουλο με πιπεριά και καλαμπόκι είναι τόσο νόστιμη! Το καλύτερο; Είναι και πανεύκολη. Θα χρειαστείτε μόνο ένα σκεύος για όλη την συνταγή. Ας δούμε πως θα την φτιάξετε:

κοτόπουλο με καλαμπόκι

Τι θα χρειαστείτε για το τυρένιο κοτόπουλο με πιπεριά και καλαμπόκι;

  • 1 μοσχολέμονο κομμένο στα 2
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 3 στήθη κοτόπουλο
  • 1 κουταλιά του γλυκού πάπρικα
  • 1 κουταλιά της σούπας αποξηραμένη ρίγανη
  • Αλάτι και πιπέρι όσο θέλετε
  • 1 κουταλιά του γλυκού κύμινο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • μισό κιλό καλαμπόκι
  • 2 πράσινες πιπεριές (μπορείτε να βάλετε και καυτερές εάν θέλετε)
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • Χυμός από 2 μοσχολέμονα
  • 1/2 κούπα νερό
  • 1 κούπα τριμμένο κίτρινο τυρί της επιλογής σας
  • Ψιλοκομμένος φρέσκος κόλιανδρος για μυρωδικό, εάν δεν βρίσκετε βάλτε μαϊντανό 

κοτόπουλο με καλαμπόκι

Εκτέλεση Συνταγής

  • Σε ένα μπολ, προσθέστε το κοτόπουλο, την πάπρικα, την ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι και το κύμινο. Φροντίστε το μείγμα να πάει σε όλες τις μεριές του κοτόπουλου. Προσθέστε το αλεύρι στο μείγμα.
  • Ζεστάνετε λίγο λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι. Σωτάρετε το κρεμμύδι.  Προσθέστε το κοτόπουλο στο τηγάνι . Μαγειρέψτε για 3 λεπτά σε κάθε μεριά μέχρι να χρυσαφίσει το κοτόπουλο.
  • Τώρα προσθέστε το καλαμπόκι, τις πιπεριές και το σκόρδο. Μαγειρέψτε για άλλα 2 – 3 λεπτά ανακατεύοντας μέχρι το καλαμπόκι να γίνει ελαφρώς καφετί.
  • Τώρα, ρίξτε νερό και χυμό από το μοσχολέμονο. Μαγειρέψτε λίγο ακόμα μέχρι να απορροφηθούν αρκετά από τα υγρά.
  • Τέλος, ρίξτε το τριμμένο τυρί μέχρι να λιώσει, για 2 -3 λεπτά.
  • Γαρνίρετε με κόλιανδρο/μαϊντανό! Το υπέροχο τυρένιο κοτόπουλο με πιπεριά και καλαμπόκι είναι έτοιμο για απόλαυση!

κοτόπουλο με καλαμπόκι