Αυτά τα μπισκότα μπανάνας είναι ένα πανεύκολο και υγιεινό σνακ που θα λατρέψει όλη η οικογένεια. Έχει ελάχιστες θερμίδες σε σχέση με τα συμβατικά μπισκότα. Σκεφτείτε ότι δεν έχει καν ζάχαρη, χωρίς να στερείται της γεύσης. Η φιλοσοφία αυτών των μπισκότων είναι η ίδια με του μπανανόψωμου. Τι λέτε; Πάμε να τα φτιάξουμε;

μπισκότα μπανάνας

Τι θα χρειαστείτε για τα μπισκότα μπανάνας 

  • 1 1/2 φλ. αλεύρι αμυγδάλου (θα το βρείτε σε καταστήματα με βιολογικά και σε διάφορα e-shops)
  • 1/4 κτγ μαγειρική σόδα
  • 1/8 κτγ αλάτι
  • 1/4 κτγ κανέλα
  • 1 κτγ σιρόπι σφενδάμου
  • 1 1/4 φλ. ώριμες μπανάνες λιωμένες με ένα πιρούνι (4 μπανάνες περίπου)

Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα υλικά για γεύση με βάση τα γούστα σας. Μπορεί να είναι: σταγόνες σοκολάτας, ξηροί καρποί, φυστικοβούτυρο κ.ά.

Εκτέλεση Συνταγής 

  • Προθερμάνετε τον φούρνο στους 220°C. Απλώστε μία λαδόκολλα στο ταψί.
  • Ανακατέψτε σε ένα μπολ το αλεύρι, την μαγειρική σόδα, το αλάτι και την κανέλα.
  • Με ένα πιρούνι λιώστε τις μπανάνες και προσθέστε τες στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά.
  • Προσθέστε τελευταίο το σιρόπι σφενδάμου. Εάν είναι πολύ στεγνό το μείγμα, ρίξτε άλλη μία κουταλιά. Ανακατέψτε καλά με ένα πιρούνι.
  • Χρησιμοποιήστε ένα κουτάλι παγωτού ώστε να φτιάξετε μικρές μπαλίτσες που θα γίνουν τα μπισκότα μας.
  • Με την πίσω πλευρά του κουταλιού, πιέστε τις μπαλίτσες στο ταψί ώστε να αποκτήσουν σχήμα επίπεδων δίσκων.
  • Ψήστε για 26-30 λεπτά μέχρι το εσωτερικό των μπισκότων να έχει ψηθεί καλά. Τσεκάρετέ το με μία οδοντογλυφίδα.
  • Αφήστε τα να κρυώσουν πριν τα σερβίρετε.
  • Τα υπέροχα μπισκότα μπανάνας μας είναι έτοιμα! Μπορείτε να τα καταναλώσετε μέχρι και 5 μέρες μετά, εάν τα αποθηκεύσετε σε ένα γυάλινο τάπερ.

μπισκότα μπανάνας

Δείτε ακόμη: Κέικ μπανάνα και φράουλα με γιαούρτι – Πανεύκολη συνταγή που θα αρέσει σε όλους!