Τα μαλλιά σε κάθε γυναίκα είναι ιερά. Δεν είναι τυχαίο που μας πιάνει πανικός κάθε φορά που έχουμε ζητήσει στην κομμώτρια μας, να κόψει ένα δάχτυλο από αυτά, αλλά τελικά βλέπεις ότι έχουν φύγει δύο. Δύο ολόκληρα δάχτυλα μπορεί να φέρουν την καταστροφή. Ναι οκ, τρίχες είναι και μεγαλώνουν και μέχρι να παντρευτούμε θα το έχουμε ξεχάσει, αλλά πώς θα βγούμε έξω με αυτά τα μαλλιά;

Σε αυτό που ήθελα να καταλήξω, είναι ότι τα μαλλιά θέλουν την προσοχή τους και την φροντίδα τους. Γι’αυτό ακολούθησε τα παρακάτω -εύκολα- tips για να αποκτήσεις τέλεια μαλλιά χωρίς ιδιαίτερο κόπο.

1. Μην αφήνεις την ψαλίδα να μεγαλώνει

Είναι ο εχθρός των μαλλιών, γι’αυτό πρέπει να κάνεις τακτικές επισκέψεις στο κομμωτήριο μόνο για να την αφαιρέσεις. Έτσι θα πάρουν ανάσα και θα φαίνονται περιποιημένα.

2. Προσπάθησε να τα ξεπλένεις με χλιαρό νερό

Αυτό το tip προφανώς είναι πιο εύκολο να γίνει τώρα το καλοκαίρι. Μη σου πω ούτε καν χλιαρό, αλλά τα ξεπλένεις με κρύο εντελώς. Το χειμώνα όμως τι κάνεις; Κουράγιο. Απέφυγε το καυτό νερό γιατί είναι η αιτία που φαίνονται θαμπά μετά.

riri

3. Μην ξεχνάς την ενυδατική κρέμα

Τα μαλλιά χρειάζονται την ενυδάτωση τους. Με την χρήση της ενυδατικής κρέμας, οι άκρες σταματούν να γίνονται συνεχώς ατίθασες, ενώ το φριζάρισμα περιορίζεται.

4. Χρειάζονται προστασία από τον ήλιο

Πρέπει οπωσδήποτε να εφαρμόζεις καθημερινά προϊόν κατά του ήλιου για να τα προστατεύεις και να φαίνονται έτσι πιο λαμπερά.

5. Περιόρισε την χρήση του ισιωτικού

Το ξέρω, είναι δύσκολο. Είναι σχεδόν ακατόρθωτο να μην χρησιμοποιήσεις πιστολάκι και ισιωτικό. Τώρα που διανύουμε τους καλοκαιρινούς μήνες, άφησε τα να στεγνώνουν μόνα τους -σε χρόνο 0 θα έχουν στεγνώσει-, και να είναι φυσικά και ανέμελα.