Το αντηλιακό αποτελεί ένα από τα προϊόντα που από εδώ και πέρα δε θα λείψει από καμιά γυναικεία τσάντα, αφού το καλοκαίρι είναι σίγουρα αναζωογονητικό αλλά ταυτόχρονα… απειλητικό για το δέρμα μας! Η αντηλιακή προστασία δεν είναι μια διαδικασία που απαιτείται μόνο κατά τις εξορμήσεις μας σε κάποια παραλία, αλλά πρέπει να είναι μέρος της καθημερινής ρουτίνας περιποίησης. Ακόμα κι όμως αν φοράμε συστηματικά αντηλιακό, είναι απαραίτητο να το χρησιμοποιούμε σωστά, προκειμένου να επιτύχουμε την καλύτερη δυνατή προστασία από τον ήλιο. Δες, λοιπόν, στη συνέχεια μερικά tips για απόλυτη προστασία και αυτό το καλοκαίρι.

Προστασία UVA και UVB

Όταν αγοράζεις αντηλιακό, διάβαζε τα «ψιλά» γράμματα και βεβαιώσου ότι το προϊόν που εφαρμόζεις σε πρόσωπο και σώμα προσφέρει προστασία UVA και UVB.

Προσοχή στο δείκτη προστασίας

Ο δείκτης προστασίας είναι εξαιρετικά σημαντικός. Διάλεξε προϊόντα που έχουν SPF 30 ή υψηλότερο δείκτη για ευαίσθητες επιδερμίδες.

Άπλωσε αντηλιακό…εγκαίρως

Το αντηλιακό μπορεί να χρειαστεί 30 λεπτά περίπου για να απορροφηθεί από την επιδερμίδα. Γι’ αυτό καλό είναι να το απλώνεις πριν βγεις από το σπίτι και να βάζεις μια ικανοποιητική ποσότητα, χωρίς όμως να υπερβάλεις.

Ανανέωνε συχνά το προϊόν

Ξέχνα την ολοήμερη προστασία. Για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο, ανανέωνε το αντηλιακό σου κάθε 2 ώρες.

Χρησιμοποίησε μόνο αξιόπιστα προϊόντα

Το Εργαστήριο Σχεδιασμού Φυσικής Φόρμουλας της Caudalie απάντησε στην πρόκληση να δημιουργήσει ένα αντηλιακό υψηλής προστασίας με πανάλαφρη υφή και ταυτόχρονα αόρατη πάνω στην επιδερμίδα. Ευχάριστο στην εφαρμογή, είναι ιδανικό για καθημερινή χρήση.

Η Very High Protection Lightweight Cream SPF50+ Vinosun χρησιμοποιείται αμέσως μετά από τη ρουτίνα περιποίησής σας, αλλά και ως βάση μακιγιάζ προστατεύει αποτελεσματικά από τις βλάβες του ήλιου (UVA, UVB, φωτογήρανση). Πλούσιο σε ένα πατενταρισμένο αντιοξειδωτικό σύμπλοκο με πολυφαινόλες, μπλοκάρει τις ελεύθερες ρίζες που προκαλούν την πρόωρη γήρανση.

Έχει σύνθεση χωρίς οξυβενζόνη και χωρίς οκτινοξάτη, με έναν συνδυασμό τεσσάρων αντηλιακών φίλτρων ευρέος φάσματος που προστατεύει την επιδερμίδα και σέβεται το περιβάλλον. Η βάση της σύνθεσης περιέχει υψηλό ποσοστό βιοδιασπώμενων συστατικών και είναι δοκιμασμένα μη τοξική για το θαλάσσιο οικοσύστημα. Η συσκευασία της από ανακυκλωμένο και 100% ανακυκλώσιμο πλαστικό στοχεύει στη μείωση των πλαστικών αποβλήτων.

Διαβάστε επίσης:

Υγρό σαπούνι ή μπάρα; Ποια τελικά είναι η καλύτερη επιλογή στον καθαρισμό προσώπου;