Τώρα που έρχεται το καλοκαίρι μπορούμε επιτέλους να σταματήσουμε να χρησιμοποιούμε πιστολάκι και να αφήνουμε τα μαλλιά μας να στεγνώνουν φυσικά. Για να αποφύγουμε και το ψαλίδι για μπούκλες, υπάρχει αυτό το φοβερό κόλπο για φυσικές μπούκλες χωρίς θερμότητα! Απλά πιάνετε τα μαλλιά σας με τον τρόπο που θα δείτε παρακάτω και μετά θα έχετε μπούκλες κομμωτηρίου! Το είδαμε στο προφίλ της Alina Shmidt.

Εάν τα μαλλιά σας είναι πολύ λεπτά και ίσια μπορείτε να κάνετε το συγκεκριμένο κόλπο με στεγνά μαλλιά. Για τις υπόλοιπες, καλό είναι να βρέξετε λίγο τα μαλλιά με ένα σπρέι ή να τα έχετε λίγο νωπά.

Ξεκινάμε!

Χωρίζουμε τα μαλλιά

Ένα πολύ σημαντικό βήμα που πολλές ξεχνάμε είναι να φτιάχνουμε την χωρίστρα μας και να χωρίζουμε τα μαλλιά μας. Έτσι, θα γίνει το κάθε χτένισμα πιο συμμετρικό και θα δείχνει πιο προσεγμένο το αποτέλεσμα. Επομένως, ξεκινάμε με μία χτένα να φτιάξουμε την χωρίστρα μας και να χωρίσουμε τα μαλλιά μας σε δύο μέρη. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χτένα λεσουάρ ή οποιαδήποτε χτένα έχετε (όχι βούρτσα).

μπούκλες χωρίς θερμότητα

Στερεώνουμε ένα μαντήλι

Βρίσκουμε ένα οποιδήποτε μαντήλι ή ύφασμα και το διπλώνουμε. Το στερεώνουμε στην κορυφή του κεφαλιού μας με ένα κλαμεράκι.

μπούκλες χωρίς θερμότητα

Πλέκουμε τα μαλλιά γύρω από το μαντήλι

Τυλίγουμε τα μαλλιά μας, τούφα τούφα γύρω γύρω από το μαντήλι. Παίρνουμε μία λεπτή τούφα από την αρχή των μαλλιών μας και όσο προχωράμε προσθέτουμε και άλλες από τα πίσω μαλλιά. (εάν σας μπερδεύει αυτό το βήμα, συμβουλευτείτε και το βίντεο παρακάτω).

Όταν τελειώσετε με την μία μεριά, συνεχίζετε με την άλλη, με την αντίθετη φορά.

μπούκλες χωρίς θερμότητα μπούκλες χωρίς θερμότητα

Τα μαλλιά σας θα πρέπει να δείχνουν κάπως έτσι! Εάν θέλετε, μπορείτε να πιάσετε τις δύο κοτσίδες πίσω από το κεφάλι σαν στεφάνι.

μπούκλες χωρίς θερμότητα

Αφήνετε να περάσουν μερικές ώρες, γύρω στις 5, ή μπορείτε και να κοιμηθείτε με το «στεφάνι».

Ξετυλίγετε τα μαλλιά σας προσεχτικά και βλέπετε τις υπέροχες φυσικές μπούκλες χωρίς καθόλου θερμότητα να αποκαλύπτονται. Μην ξεχάσετε να ρίξετε λακ! Εάν οι μπούκλες σας είναι πολύ «στημένες» χτενίστε τις ελαφρά και ξανά βάλτε λακ.

μπούκλες χωρίς θερμότητα

μπούκλες χωρίς θερμότητα

Για να δείτε ακριβώς τις κινήσεις που χρειάζονται, μπορείτε να δείτε και το βίντεο της υπέροχης Alina Shmidt

Δείτε ακόμη: 7 ευφάνταστοι τρόποι να πιάσεις τα μαλλιά σου! Ένας για κάθε μέρα της εβδομάδας