Τα μαλλιά σου δείχνουν άτονα και φθαρμένα και δεν ξέρεις γιατί; Μήπως επειδή τα στεγνώνεις και εσύ με λάθος τρόπο;

Οι περισσότερες από εμάς στεγνώνουμε τα μαλλιά μας μετά το μπάνιο με τον «παραδοσιακό» τρόπο. Δηλαδή, παίρνουμε μία μετρίου μεγέθους πετσέτα και την τρίβουμε στα μαλλιά μας ώστε να φύγουν τα πολλά νερά. Επίσης, καμιά φορά, όταν έχουμε έξτρα χρόνο, κάνουμε και το ακόμη χειρότερο. Αφήνουμε τα μαλλιά μας τυλιγμένα με μία πετσέτα γύρω τους. 

Γιατί οι τεχνικές αυτές κάνουν τόσο κακό στα μαλλιά μας; Ο λόγος είναι πολύ απλός.

Οι πετσέτες είναι ιδανικές για να απορροφήσουν την υγρασία από το σώμα μας. Για τα μαλλιά μας όμως, παρά είναι τραχιές. Ειδικά όταν τρίβουμε τα μαλλιά μας με αυτές, τους δημιουργούμε μεγάλη φθορά που οδηγεί στην ευαισθητοποίηση και την καταστροφή της τρίχας. Ειδικά όταν τα μαλλιά είναι βρεγμένα, θέλουν πολύ «ευγενική» μεταχείριση, καθώς είναι στην πιο ευαίσθητη τους κατάσταση.

Αντίστοιχα, όταν τυλίγουμε τα μαλλιά μας με την πετσέτα, δημιουργούμε κακή τριβή μεταξύ πετσέτας και τριχών, που μόνο καλό δεν κάνει. Ακόμη, το γεγονός ότι η πετσέτα στέκεται ενάντια της βαρύτητας επειδή είναι τυλιγμένη στα μαλλιά μας, αποδυναμώνει την τρίχα καθώς την τραβάει από την ρίζα.

Ο σωστός τρόπος να στεγνώνεις τα μαλλιά σου

Αρχικά, μπορείς να κάνεις την ίδια ακριβώς «ιεροτελεστία». Αλλά όχι με την πετσέτα μαλλιών σου αλλά με ένα παλιό (και καθαρό) σου μακό μπλουζάκι. Το συγκεκριμένο ύφασμα είναι και απορροφητικό αλλά και πιο μαλακό προς την τρίχα σου.

Δες στην παρακάτω εικόνα και τον τρόπο με τον οποίο θα τα τυλίγεις.

Επίσης, μην τρίβεις με το ύφασμα το κεφάλι σου, καθώς η τριβή που δημιουργείται χαλάει την εξωτερική στοιβάδα της τρίχας.

Ένα ακόμη tip

Ακόμη, εάν χρησιμοποιείς πιστολάκι μαλλιών για να στεγνώσεις τα μαλλιά σου (καλύτερα να το αποφεύγεις όσο μπορείς), φρόντισε να έχεις όσο περισσότερο μπορείς την κρύα ρύθμιση. Εάν τον χειμώνα δεν αντέχεις το κρύο, τότε προσπάθησε τουλάχιστον να τελειώνεις το στέγνωμα με την κρύα ρύθμιση. Θα «κλείσει» τους πόρους της τρίχας ώστε να αποφευχθούν οι φθορές και θα προσθέσει και λάμψη στα μαλλιά σου.

Διάβασε ακόμη: Πως να λούζετε σωστά τα μαλλιά σας – Τα 6 λάθη που κάνουμε στο μπάνιο!