Πλέον, τα trends σε όλους τους τομείς – μουσική, μακιγιάζ κ.ά. – προέρχονται από το TikTok. Ωστόσο, έχουμε μάθει πολλά χρήσιμα πράγματα από την πλατφόρμα που είναι τόσο δημοφιλής ανάμεσα στους νέους. Όπως για παράδειγμα για την κορεάτικη τεχνική “Jamsu“.

Στην κορεάτικη γλώσσα (γράφεται ως 잠수) σημαίνει κυριολεκτικά «κατάδυση». Η νέα αυτή τάση – την οποία οι κορεάτισσες ξέρουν εδώ και δεκαετίες – υπόσχεται να κρατήσει το μακιγιάζ μας αναλλοίωτο για ώρες. Πολλοί χρήστες του TikTok που το δοκίμασαν ορκίζονται ότι όντως δουλεύει!

Jamsu: Άλλο ένα σωτήριο ‘beauty hack’ που έρχεται από την κορεάτικη ομορφιά

Η τεχνική λειτουργεί ως εξής: Αφού έχετε τελειώσει όλο το μακιγιάζ σας, περνάτε μπόλικη πούδρα σε όλο το πρόσωπο. Τότε, βουτάτε το πρόσωπό σας σε ένα μπολ με κρύο νερό και το κρατάτε για 15 δευτερόλεπτα. Έπειτα, παίρνετε τα πολλά νερά ταμποναριστά με μία πετσέτα, με προσοχή μην τρίψετε το μακιγιάζ σας. Κάπως έτσι, έχετε δημιουργήσει ένα «αδιάβροχο φιλμ» για το μακιγιάζ σας. Η πούδρα που έρχεται σε επαφή με την υγρασία «κλειδώνει» το μακιγιάζ, χωρίς να φαίνεστε έξτρα ξηρή ή λιπαρή.

Πολλοί χρήστες που δοκίμασαν την νέα τάση που έρχεται να επεκτείνει την διάρκεια του μακιγιάζ μας, αναφέρουν ότι όντως έχει αποτελέσματα. Μάλιστα, έχουν τραβήξει βίντεο του εαυτού του μετά από πολλές ώρες αφότου έκαναν το μακιγιάζ τους, για να μας δείξουν τα αποτελέσματα.

@makeupbyalissiacTrying the Korean beauty hack Bella Hadid SWEARS BY!!! #beautyhacks #makeuphacks #makeuptutorial #jamsu

♬ original sound – ALISSIA

@makeupbyalissiacReply to @steviewise hasn’t been all day but here’s what it’s looking like so far! #beautyhacks #jamsu♬ original sound – ALISSIA

 

Εσείς θα δοκιμάσετε το Jamsu που κάνει θραύση στο TikTok; Γράψτε μας τις εντυπώσεις σας!