Ο μίνι οδηγός με όλα όσα πρέπει να ξέρεις για τα base coats.

Ας ορίσουμε, κατ’αρχάς, τι είναι base coat. Πρόκειται για ένα μανό του οποίου η φόρμουλα είναι σχεδιασμένη ώστε να “κολλάει” στο φυσικό νύχι και να το προστατεύει ερμητικά. Υπάρχουν πολλά είδη base coats στη σημερινή αγορά, με κάποια να υπόσχονται να προστατέψουν τα νύχια σου από το κιτρίνισμα και άλλα να διαφημίζουν βαθιά θρέψη. Η αλήθεια είναι ότι εσύ δε χρειάζεσαι τίποτα τέτοιο, παρά μόνο ένα παραδοσιακό base coat (ή ένα peel off base coat).

Ένα κοινό base coat μπορείς να το βρεις στα περισσότερα καταστήματα με καλλυντικά όπως Hondos Center, lovie  κ.α. και οι τιμές τους κυμαίνονται στα 2-10€.

Όπως και με τα top coats, μπορείς σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης να χρησιμοποιήσεις και ένα κοινό διαφανές μανό κάτω από το μανικιούρ σου, αλλά ένα base coat θα το κάνει να κρατήσει περισσότερες μέρες (ειδικά αν δεν είναι peel off base coat) και θα βοηθήσει το μανό να φαίνεται άψογο στα νύχια σου.

Μία καλή πρακτική για να προστατεύσεις τα νύχια σου είναι να τους απλώνεις base coat ανά κάποιες μέρες (πάνω στην επιφάνεια και πίσω από το νύχι) ώστε να αποτρέψεις τη φθορά που τους προκαλούν οι κοινές εργασίες.

thumbnail_nails-with-base-coat