Παλαιότερα η μόδα ήθελε τα φρύδια μίνιμαλ και λεπτά. Πλέον, επιτάσσει πλούσια φρύδια, πυκνά και μεγάλα. Ομορφαίνουν τα χαρακτηριστικά του προσώπου, τονίζουν το βλέμμα και μας κάνουν να φαινόμαστε πιο νέες. Μην ξεχνάμε πως τα φρύδια είναι… η κορνίζα των ματιών μας.

Ακόμη και εάν δεν έχετε βγάλει υπερβολικά τα φρύδια μας με το τσιμπιδάκι και δεν ευθύνεστε που είναι λεπτά και “αχνά”, αυτά τα κόλπα θα σας βοηθήσουν να αποκτήσετε τα τέλεια φρύδια. Αρχικά, πρέπει να αγαπήσετε τις γύρω – γύρω τρίχες. Την επόμενη φορά που θα βγάλετε τα φρύδια σας, αφαιρέστε τις μισές από αυτές που θα βγάζατε κανονικά. Επιλέξτε να μείνουν εκείνες που είναι πιο κοντά στο φρύδι. Πολλές γυναίκες επιλέγουν να κρατήσουν  τις τρίχες εκεί που ξεκινάει το φρύδι, για πιο «γεμάτο» αποτέλεσμα.

Πλούσια φρύδια: «Σχεδιάστε» το τελικό αποτέλεσμα

Έπειτα, μην φοβηθείτε να χρησιμοποιήσετε μολύβι φρυδιών ή και πομάδα φρυδιών. Με το μολύβι ή με ένα πινελάκι, σχεδιάστε γραμμές με κοφτές κινήσεις, ώστε να μοιάζουν με τριχούλες. Έτσι, θα δώσετε την ψευδαίσθηση πιο πυκνού φρυδιού, μέχρι να φτάσει από μόνο του το επιθυμητό αποτέλεσμα. Προσέξτε το προϊόν που θα χρησιμοποιήσετε να έχει απόχρωση 1-2 τόνους πιο ανοιχτούς από το χρώμα των φρυδιών σας. Δεν θέλουμε το αποτέλεσμα να μοιάζει σαν να τα ζωγραφίσατε με μαρκαδόρο. Επίσης, οι κινήσεις θα πρέπει να γίνουν με πολύ μαλακό χέρι, σαν να χαϊδεύετε το δέρμα, για αν έχουμε πιο φυσικό αποτέλεσμα. Τα φρύδια θα κάνουν τον κύκλο τους και θα μεγαλώσουν όσο πρέπει μέσα σε 4-6 μήνες.

Ένας ακόμη τρόπος να δείχνουν τα φρύδια σας πιο πυκνά είναι να τα χτενίσετε προς τα πάνω. Πάρτε ένα παλιό βουρτσάκι από μάσκαρα ή μια παλιά οδοντόβουρτσα και αφού το πλύνετε, χρησιμοποιήστε το για να χτενίζετε τα φρύδια σας προς τα πάνω. Για να μείνουν οι τρίχες στην θέση τους μπορείτε είτε να ψεκάσετε το βουρτσάκι με λίγη λακ μαλλιών είτε να το τρίψετε ελαφρά σε μία υγρή μπάρα από σαπούνι (ο οποίος είναι και ο προσωπικός μου αγαπημένος τρόπος). Μετά, χτενίστε τις τρίχες με ανηφορική φορά και θα δείτε κατευθείαν διαφορά.

Τα προϊόντα περιποίησης φρυδιών μπορούν να βοηθήσουν

Ακόμη, αρκετές γυναίκες χρησιμοποιούν serum και μάσκες που υπόσχονται πυκνότερα φρύδια. Εάν και δεν έχει αποδειχτεί επιστημονικά πως βοηθούν στο να μεγαλώσει η τρίχα, όντως βοηθούν στην ενυδάτωση και στην ενδυνάμωση της τρίχας. Έτσι, εάν επιλέξετε και κάποιον τέτοιο τρόπο, μην περιμένετε δραστική αλλαγή, αλλά μια μικρή βοήθεια στην επίτευξη του στόχου σας. Σε κάθε περίπτωση,  να θυμάστε ότι για να αποκτήσετε πλούσια φρύδια πρέπει να έχετε αρκετή υπομονή καθώς η διαδικασία θέλει χρόνο.