Προσπαθώ για ώρα να συντάξω στο μυαλό μου την αρχή αυτού του κειμένου. Δυσκολεύομαι πολύ όμως, όπως ακριβώς με δυσκόλεψε και το 2016. Όχι μόνο εμένα βέβαια. Ακούω από πολλούς ανθρώπους, ότι αυτή η χρονιά ήταν από τις χειρότερες. Ερχόμενη λοιπόν στο γραφείο σήμερα, για τελευταία φορά για το 2016, έκανα τον δικό μου απολογισμό. Μπορεί να σημαδεύτηκε με αρκετά αρνητικά γεγονότα, ωστόσο όλα αυτά είναι μαθήματα. Είμαι σίγουρη ότι κάποια τα ξέρεις και τα έχεις βιώσει, γι’αυτό ας κάνουμε η μία στην άλλη ένα πατ-πατ συμπαράστασης και ας χαρούμε τις τελευταίες στιγμές του 2016. Εγώ θα κρατήσω αυτά για το 2017:

1. Η δουλειά σου κάποια στιγμή ανταμείβεται. Για εμένα το 2016 είχε πολλή δουλειά. Δεν είχε άδεια, δεν είχε ρεπό, είχε μόνο γράψιμο και ατελείωτα παράπονα. Στο τέλος όμως φαίνεται το αποτέλεσμα. Κέρδος δεν είναι μόνο οι χρηματικές απολαβές, είναι και η εκτίμηση των ανθρώπων που στην αρχή δεν πίστεψαν σε ‘σένα. Και αυτή είναι η μεγαλύτερη ικανοποίηση!

2. Οι τοξικοί άνθρωποι σου κάνουν πραγματικά κακό. Και αυτό το καταλαβαίνεις την επόμενη κιόλας ημέρα που τους απομακρύνεις επιτέλους από την καθημερινότητά σου και την ζωή σου. Είναι σαν το ουράνιο τόξο που βγαίνει μετά την καταιγίδα. Τόσο γαλήνιο και ήσυχο.

3. Τα σ’αγαπώ είναι για εκείνους που τα νιώθουν. Θα μου πεις τώρα, δεν το ήξερες αυτό; Προφανώς, αλλά πάντα θα εκπλήσσομαι από την αχαριστία των ανθρώπων. Φύλαξε τα για όσους μπορούν να τα κερδίσουν.

4. Όσο ειλικρινής και να είσαι, οι άλλοι δεν θα είναι. Τρεις περιπτώσεις πολύ σημαντικές έχω αυτή την στιγμή στο μυαλό μου. Και στις τρεις δεν θα μπορούσα να μιλήσω πιο ειλικρινά. Και οι τρεις δεν θα μπορούσαν να είχαν πει το ψέμα με τον καλύτερο τρόπο. Καλή καρδιά!

5. Τα χρόνια δεν κάνουν τις φιλίες. Καμία φιλία δεν κρατήθηκε μόνο απ’την βαρύτητα των χρόνων. Ξεκάθαρα!

6. Οι άνθρωποι κάνουν τις στιγμές. Δεν θα πω τίποτα, απλά διάβασε ΕΔΩ.

7. Ο χορός είναι το μεγαλύτερο γιατρικό. Όποιος χορεύει το καταλαβαίνει. Για εμένα δεν ήταν μόνο ο χορός, αλλά και τα άτομα που χόρευα μαζί. Αγάπη μόνο.