Δεν τελειώνει καλά η χρονιά για τον Alexander Wang, έναν από τους μεγαλύτερους σχεδιαστές μόδας, καθώς έχει ξεκινήσει τις τελευταίες μέρες ένα ντόμινο κατηγοριών εναντίον του από μοντέλα για σεξουαλικές επιθέσεις. Συγκεκριμένα, όλα ξεκίνησαν με ένα viral βίντεο του μοντέλου Owen Mooney, ο οποίος ανέφερε στο TikTok ότι ένας διάσημος σχεδιαστής τον είχε ‘αγγίξει’ χωρίς την θέλησή του. Αφού παραδέχτηκε ότι το βίντεο αφορούσε την εμπειρία του με τον 37χρονο Wang και άλλα μοντέλα δήλωσαν ανοιχτά ότι έχουν βρεθεί σε πάρτυ όπου είχε παρευρεθεί και ο σχεδιαστής και κατέληξαν ναρκωμένοι στο κρεβάτι μαζί του, μετά από πρωτοφανές blackout. Σύμφωνα με τις δεκάδες έως τώρα μαρτυρίες, ο σχεδιαστής είχε την συνήθεια να ‘ποτίζει’ με αλκοόλ τα άτομα με τα οποία ήθελε να έρθει σε συνουσία στα οποία από ό,τι φαίνεται, έβαζε και ναρκωτικές ουσίες στα ποτά τους.

Ακόμη, ένα από τα μοντέλα ισχυρίζεται ότι είχε δει τον Wang το 2010 να ρίχνει κάτι στο ποτό του. Αφού του το είπε και ο σχεδιαστής τον έβγαλε τρελό, ήρθε σε αντιπαράθεση μαζί του, σε σημείο που η ασφάλεια του club τον έδιωξε. Οι μαρτυρίες των μοντέλων ξεκινούν από το 2010 και φτάνουν μέχρι και λίγους μήνες πριν, δείχνοντας ότι πρόκειται για πάγια πρακτική του σχεδιαστή. Μάλιστα, σε πολλές μαρτυρίες εμπλέκονται και φίλοι του Wang, οι οποίοι φαίνεται πως συγκάλυπταν τις πράξεις του. Το κοινό χαρακτηριστικό όλων αυτών των μοντέλων είναι ότι αναφέρουν όχι μόνο ότι πολλοί και από τον περίγυρό τους και από τον χώρο της μόδας δεν τους πίστεψαν αλλά λόγω των ουσιών και της ζάλης του ποτού δεν ήταν πλέον σίγουροι για το τι συνέβη. Οι καταγγελίες έγιναν οι περισσότερες από άντρες μοντέλα και αρκετές από αυτές από τρανς γυναίκες.

O Alexander Wang με το μοντέλο Bella Hadid στο Φεστιβάλ των Κανών το 2018.

Ο Alexander Wang είναι ένα άτομο πολύ αγαπητό στην showbizz. Ωστόσο, κανένας από τους διάσημους φίλους του, συμπεριλαμβανόμενων και της Zoe Kravitz, της Bella Hadid, της Kylie Jenner και άλλων, δεν έχει πάρει θέση δημόσια. Ο ίδιος ο Wang, έχει απενεργοποιήσει τα σχόλια στο προφίλ του στο instagram, στα οποία έγινε συρροή από απογοητευμένους fan. Σε τέτοιες περιπτώσεις, όπου ο θύτης είναι ένα τεράστιο όνομα με μεγάλη δύναμη, ο μόνος τρόπος να αποδοθεί έστω και αργά δικαιοσύνη είναι να ενώσουν τις φωνές τους τα θύματα.

Στην αποκάλυψη όλων αυτών βοήθησαν οι λογαριασμοί @dietprada και @shitmodelmgmt που συγκέντρωσαν μαρτυρίες θυμάτων του σχεδιαστή. Στα highlighted stories στα προφίλ τους μπορείτε να βρείτε όλα τα screenshots με τις μαρτυρίες των θυμάτων.

#TimesUP

Διαβάστε ακόμη: Το viral άγαλμα της Μέδουσας και ο αντεστραμμένος μύθος για τα θύματα σεξουαλικής κακοποίησης