Χτες έγινε ένα πρωτοφανές ‘crossover’ στην ιστορία της μόδας. Ο γαλλικός Οίκος Dior εμπνεύστηκε από τον Αρχαίο Ελληνικό Πολιτισμό ώστε να αναδείξει την νέα του συλλογή ‘Dior Cruise 2022’. Τα κομμάτια της συλλογής όχι μόνο παρουσιάστηκαν σε μία λαμπερή βραδιά που έλαβε χώρα στην Αθήνα, στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο αλλά είναι και φανερά επηρεασμένα απο αρχαιοελληνικό στυλ. Εκεί που η σύγχρονη μόδα συναντά την αρχαιοελληνική κουλτούρα, εκεί στράφηκαν όλα τα βλέμματα του κόσμου της μόδας.

Πώς να μην βρεθεί άλλωστε σε πρώτο πλάνο η πασαρέλα των 85 μοντέλων του οίκου Dior, ακολουθώντας τις καμπυλωτές διαδρομές του Παναθηναϊκού Σταδίου, φορώντας ρούχα που σχεδίασε η διεθνώς καταξιωμένη καλλιτεχνική διευθύντρια του οίκου Maria Grazia Chiuri, εμπνευσμένη από τις μελέτες της αλλά και τις επισκέψεις της στα σημαντικότερα αρχαιολογικά μνημεία της χώρας μας.

Επιλέξαμε τα αγαπημένα μας looks από το ντεφιλέ του Dior Cruise 2022 στο Καλλιμάρμαρο

Τα μεταλλικά στοιχεία είχαν την τιμητική τους, είτε σε μίνιμαλ είτε σε μάξιμαλ γραμμή, φανερά εμπνευσμένα από τις πανοπλίες.

Τα υφάσματα πέφτουν πάνω στο σώμα των μοντέλων με τόσο αέρινο τρόπο, σαν πέπλα, που θυμίζουν αγάλματα και συγκεκριμένα τις Κόρες.

Η συλλογή ήταν πιστή στα σύγχρονα trends αφού «πάντρεψε» luxury sneakers με τα εκλεπτυσμένα φορέματα και κοσμήματα. Στην ίδια γραμμή και οι παρευρισκόμενες, πολλές από τις οποίες επέλεξαν χαμηλό παπούτσι για τα outfit τους.

Οι πιέτες αποτελούν χαρακτηριστικό της ελληνικής μόδας και δεν γινόταν να μην έχουν την τιμητική τους στην λαμπερή βραδιά.

Outfit του οποίου το πάνω μέρος θυμίζει την Αφροδίτη της Μήλου.

Τα φορέματα είχαν φανερή επιρροή από τις πανοπλίες των Αρχαίων Ελλήνων.

Τα αξεσουάρ κινήθηκαν σε παρόμοια μονοπάτια.

Δείτε ακόμη: Dior Cruise 2022 – Όσα έγιναν στην λαμπερή επίδειξη του Οίκου του Καλλιμάρμαρο