Σίγουρα έχεις αναρωτηθεί τουλάχιστον μία φορά το πόσο συχνά πρέπει να βάζεις μάσκα στα μαλλιά σου, ειδικά αν τα μαλλιά σου είναι μακριά. Η αλήθεια είναι ότι, όπως δεν υπάρχει συγκεκριμένο διάστημα για το λούσιμο, τα μαλλιά σου είναι εκείνα που σού λένε τα ίδια πότε χρειάζονται ενυδάτωση. Όταν σου φαίνονται ξηρά, τότε είναι το “σήμα” για να τους δώσεις μία έξτρα δόση ενυδάτωσης και θρέψης.

Πιθανώς να χρειάζεσαι μάσκα μία φορά τη βδομάδα με μία φορά το μήνα. Αν βάφεις τα μαλλιά σου θα χρειάζονται θρέψη πιο συχνά, ενώ εάν τα μαλλιά σου λαδώνουν εύκολα καλύτερο είναι να βάζεις μάσκα πιο αραιά, καθώς βαραίνει τα μαλλιά σου. Ο καλύτερος τρόπος να εφαρμόσεις τη μάσκα (ή το conditioner) στα μαλλιά σου είναι μισή ώρα πριν το ντουζ, ή μόλις μπεις. Ξέπλυνέ την ακριβώς πριν λουστείς και λούσου με τον τρόπο που περιγράφω εδώ. Ένας άλλος τρόπος είναι να απλώσεις το σαμπουάν στις ρίζες των μαλλιών σου και τη μάσκα στις άκρες ταυτόχρονα, να κάνεις το μπάνιο σου και να ξεπλύνεις τα μαλλιά σου στο τέλος. Όπως και αν χρησιμοποιήσεις τη μάσκα σου, αν το κάνεις σωστά τα μαλλιά σου θα σε ευγνωμονούν και σίγουρα τους αξίζει αυτή η λίγη έξτρα περιποίηση!

Beautiful hair (3)

Μικρά μυστικά:

Αν αποφασίσεις να χρησιμοποιήσεις λάδι για τα μαλλιά ή σώματος μπορείς απλά να απλώσεις λίγο πριν, κατά τη διάρκεια ή μετά το λούσιμο. Μπορείς να μη ξεπλύνεις το λάδι, αν δε θες, αλλά προσπάθησε να μη το παρακάνεις με την ποσότητα τότε.