Οι σύγχρονοι έφηβοι περνούν αρκετές ώρες την ημέρα στα θρανία σχολείων και φροντιστηρίων, με αποτέλεσμα να είναι επιτακτική η ανάγκη για μια αθλητική δραστηριότητα. Ο τρόπος ζωής τους διαφέρει αρκετά από αυτόν που ακολουθούσαν οι έφηβοι των προηγούμενων δεκαετιών, αφού, εκτός από τις σχολικές υποχρεώσεις, περνούν και αρκετό χρόνο ακίνητοι μπροστά σε οθόνες. Αν σκέφτεσαι κι εσύ ότι πρέπει το παιδί σου να ξεκινήσει ένα άθλημα, δες στη συνέχεια ποιες μορφές άσκησης είναι ιδανικές για την εφηβεία.

Μπάσκετ

Το μπάσκετ δεν αποτελεί τυχαία ένα από τα δημοφιλέστερα αθλήματα σε παγκόσμιο επίπεδο. Είναι ιδανικό και για αγόρια και για κορίτσια, καθώς τα βοηθά στη βελτίωση της φυσικής τους κατάστασης, ενώ παράλληλα μαθαίνουν να πειθαρχούν και να συνεργάζονται.

Tennis

Αποτελεί ένα άθλημα κατάλληλο για κάθε ηλικία, όμως βοηθά ιδιαίτερα τους έφηβους που θέλουν να ενισχύσουν τη συγκέντρωσή τους. Είναι αρκετά καλή επιλογή για ένα παιδί που θέλει να ενισχύσει την αυτοπεποίθησή του, φροντίζοντας παράλληλα και το σώμα του.

Κολύμβηση και καταδύσεις

Τα θαλάσσια αθλήματα έχουν γίνει πολύ δημοφιλή τα τελευταία χρόνια και όχι τυχαία. Εκτός από το γεγονός ότι έχουν πολλά οφέλη για την υγεία, βοηθούν τους εφήβους να κατανοήσουν τις αντοχές και τα όριά τους.

Volley

Είναι αρκετά δημοφιλές στα κορίτσια και όχι τυχαία. Πρόκειται για ένα δυναμικό άθλημα που εύκολα μεταφέρεται και στην παραλία. Ενισχύει επίσης την αυτοπεποίθηση μέσα από τη συνεργασία με την ομάδα και είναι λιγότερο… τρομακτικό για ένα παιδί που δεν έχει προηγούμενη εμπειρία με τον αθλητισμό.

Ποδόσφαιρο

Στη χώρα μας είναι ίσως το αγαπημένο σπορ των αγοριών, καθώς δίνει τη δυνατότητα συνδυασμού της σωματικής άσκησης με την ψυχαγωγία. Είναι ευχάριστο, με εύκολους κανόνες και παίζεται σε πολλά μέρη, χωρίς να υπάρχει η ανάγκη συγκεκριμένου χώρου.

 

Ρούχα κατάλληλα για αθλητικές δραστηριότητες

Αν το παιδί σου κάνει τα πρώτα βήματα τον αθλητισμό, σίγουρα θα χρειαστείς και τον κατάλληλο εξοπλισμό. Η νέα συλλογή Marks & Spencer Goodmove περιλαμβάνει αδιάβροχα για εξωτερικές προπονήσεις, μοναδικά print co-ords για αβίαστα κομψές εμφανίσεις και ‘Go Move’ leggings, που αποτελούν must-have επιλογές για τρέξιμο και όχι μόνο. Τα Flexifit αθλητικά top και σουτιέν προσφέρουν απόλυτη άνεση χωρίς όρια και περιορισμούς σε κάθε άσκηση.

Παράλληλα, τα μικρότερα παιδιά θα λατρέψουν τα matching ‘mini me’ κολάν από ανακυκλωμένο ύφασμα, ενώ τα άνετα jacket και οι φόρμες θα τα συντροφεύσουν στο παιχνίδι, αλλά και στις οικογενειακές εξορμήσεις του Σαββατοκύριακου. Η νέα συλλογή χαρακτηρίζεται από prints, βιώσιμα υλικά και καινοτόμο σχεδιασμό που επιτρέπει ελευθερία σε κάθε κίνηση και δραστηριότητα. Ανακαλύψτε τη νέα Goodmove συλλογή στα καταστήματα και online στο www.marksandspencer.gr

Διαβάστε επίσης: 5 στυλιστικά μαθήματα που μας δίδαξαν αγαπημένες celebrities | Thats Life. Life as it is!