Το τέλειο μακιγιάζ είναι για εμάς ένα υπέροχο μάτι βαμμένο σωστά με έντονες βλεφαρίδες που όλο μυστήριο κάνουν το βλέμμα μας το πιο δυνατό μας όπλο. Νομίζετε πως τα ξέρετε όλα για τη μάσκαρα και τις τέλειες βλεφαρίδες;

Τέλειες βλεφαρίδες: Πως θα τις αποκτήσεις;

  • Μην πετάξεις το βουρτσάκι! Όταν λήξει ή τελειώσει η μάσκαρα, μπορείς να πλύνεις το βουρτσάκι και να το χρησιμοποιήσεις για να βουρτσίζεις τα φρύδια σου ή να ξεχωρίζεις τις βλεφαρίδες.

 

  • Πρέπει πάντα να την αφαιρείς! Μερικές φορές είμαστε κουρασμένες ή βαριόμαστε να ξεβαφτούμε το βράδυ, με αποτέλεσμα να αμελούμε το ντεμακιγιάζ. Αυτό πρέπει να το αλλάξεις! Μάθε όμως ότι όταν στεγνώνει η μάσκαρα πάνω στις βλεφαρίδες τις αφυδατώνει και προκαλεί την πτώση τους.

 

  • Αύξησε τον όγκο τους! Οι μακριές και πυκνές βλεφαρίδες είναι το ζητούμενο κάθε γυναίκας. Ένα απλό κόλπο για να αυξήσεις τον όγκο τους, είναι να απλώσεις baby powder (δηλαδή ταλκ) με ένα βαμβάκι πριν εφαρμόσεις τη μάσκαρα.

 

  • Σωστή ενυδάτωση! Μην ξεχνάς ότι οι βλεφαρίδες είναι μικροσκοπικές τρίχες που χρειάζονται κι αυτές φροντίδα και ενυδάτωση. Μετά το ντεμακιγιάζ λοιπόν άπλωσε λίγο φρέσκο ελαιόλαδο/ αμυγδαλέλαιο ή άλλο φυσικό ενυδατικό προϊόν, προσέχοντας πάντα μην μπει στα μάτια σου.

Διάβασε ακόμη: Αμυγδαλέλαιο: Η φυσική λύση στα όμορφα και υγιή μαλλιά

  • Κράτησε το στόμα σου ανοιχτό! Ναι καλά διάβασες! Το συγκεκριμένο κόλπο θα σε βοηθήσει να διατηρήσεις ανοιχτά τα μάτια σου κατά την εφαρμογή της μάσκαρα, χωρίς να πασαλειφτείς. Πρόκειται για τη χαρακτηριστική «γκριμάτσα» όλων των γυναικών που χλευάζουν οι άντρες.

 

  • Τέρμα οι μουτζούρες! Εάν δεν θες να μουτζουρώνεσαι στα βλέφαρα όταν την απλώνεις, τότε τοποθέτησε μία επαγγελματική κάρτα, ένα κουτάλι ή ότι άλλο βρεις το οποίο μπορεί να σε προφυλάξει από τις ενοχλητικές μουτζούρες.

 

  • Βρες την κατάλληλη μάσκαρα! Υπάρχουν τόσα διαφορετικά είδη στο εμπόριο, αλλά προσπάθησε να βρεις αυτό που καλύπτεις τις δικές σου ανάγκες. Εάν δεν μπορείς να το βρεις σε ένα προϊόν, τότε φτιάξε ένα «cocktail» από διαφορετικές μάσκαρες.

 

  • Έχει… ημερομηνία λήξης! Μπορεί  να μη το γνωρίζεις, αλλά η μάσκαρα έχει 3-5 μήνες διάρκεια ζωής. Μόλις περάσουν πρέπει να την ανανεώσεις, διαφορετικά «φλερτάρεις» μία μόλυνση στα μάτια.