Με αφορμή τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, φέτος είχαμε την ευκαιρία να δούμε μοναδικά δρώμενα. Ειδικές εκδηλώσεις με επίτιμους καλεσμένους, ολόκληρες συλλογές ρούχων αφιερωμένες στο μεγάλο γεγονός και έργα τέχνης γέμισαν περηφάνεια τους Έλληνες σε όλο τον πλανήτη. Παρά τις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας, αυτό το καλοκαίρι θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε ακόμα κάτι ξεχωριστό! Έξι εμβληματικοί πίνακες του Μουσείου Μπενάκη “ζωντανεύουν” σημαντικές στιγμές της Επανάστασης του 1821 στις βιτρίνες των πολυκαταστημάτων attica, στο πλαίσιο του προγράμματος ΜΟΡΙΑΣ ’21.

Τα έργα που θα παρουσιαστούν

Tα πολυκαταστήματα attica αποτελούν ένα σύγχρονο προορισμό shopping υψηλού επιπέδου. Αυτό το καλοκαίρι όμως προχωρούν ένα βήμα παρά πάνω, συνομιλώντας με την τέχνη και τον πολιτισμό. Μέσα από Tableaux Vivants στα πολυκαταστήματα attica θα παρουσιαστούν τα έργα:

• Διονύσιος Τσόκος, Η δολοφονία του Ιωάννη Καποδίστρια στις 27 Σεπτεμβρίου 1831, 1850. Μουσείο Μπενάκη

• Θεόδωρος Βρυζάκης, Ο όρκος των αγωνιστών στην εκκλησία της Αγίας Λαύρας, 1851. Μουσείο Μπενάκη

• Sir Charles Lock Eastlake, Έλληνες φυγάδες μετά την καταστροφή της Χίου, 1833. Μουσείο Μπενάκη.

• Θεόδωρος Βρυζάκης, Το καραούλι, 1851. Μουσείο Μπενάκη.

• Henri Decaisne, Αποτυχία επιχειρήσεως, 1826. Μουσείο Μπενάκη.

• January Suchodolski, Ο χορός του Ζαλόγγου, 1833. Μουσείο Μπενάκη.

Από τις 6 έως τις 9 Ιουλίου στη βιτρίνα του attica στην οδό Πανεπιστημίου

Ο πολιτισμός και η τέχνη συναντιούνται στα attica, με ηθοποιούς και χορευτές να αναπαράγουν και να ερμηνεύουν με τον δικό τους τρόπο, σε Tableaux Vivants, πίνακες ζωγραφικής κορυφαίων Ελλήνων και Ευρωπαίων ζωγράφων. Οι ερμηνευτές και οι επισκέπτες των πολυκαταστημάτων attica αλληλοεπιδρούν σε δυο διαφορετικούς χρόνους-ρυθμούς. Εικονοποιούνται σημαντικά έργα της εθνικής μας ταυτότητας, στην καρδιά της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Το δρώμενο ξεκίνησε με την παρουσίαση των Tableaux Vivants στη βιτρίνα του πολυκαταστήματος attica στη Θεσσαλονίκη στην οδό Τσιμισκή. Στη συνέχεια, το δρώμενο θα παρουσιαστεί στην Αθήνα, στη βιτρίνα του πολυκαταστήματος attica στην οδό Πανεπιστημίου, από τις 6 έως τις 9 Ιουλίου και ώρα 19.30 με 20.10.

Μάθετε περισσότερα εδώ

Διαβάστε επίσης: Οδοιπορικό στην πηγή Γκούρα με το Σάκη Ρουβά | Thats Life. Life as it is!